Slik velger du riktig kildesorteringsløsning

Dato: 23 Feb 2022

Ansatte hos Røros Produkter tar seg god tid til å gå gjennom din bedrifts behov.

- Det første jeg spør kundene om når de ringer er hvor mange mennesker som oppholder seg i bygget, og hva slags avfall som skal sorteres, sier selger Kristin Sandkjernan i Røros Produkter. 

- Deretter kartlegger vi tømmefrekvens, plassering og antall beholdere.

Familiebedriften i Røros har fabrikk og administrasjon i samme bygg, med hovedfokus på klimaansvarlige kildesorteringsløsninger.

Avfallsmøblene våre produseres i stål, og er utviklet i samarbeid med egne designere, Inventas, studentmiljøet ved NTNU i tillegg til kundene. Klimautslippene fra produksjonen er dermed minimale samtidig som produktene er tidløse, brukervennlige og har solid kvalitet.    

Med Skattefunn og Innovasjon Norge i ryggen, kan Røros Produkter fortsette satsingen på banebrytende teknologi, og samtidig optimalisere produksjonsmetodene.

Tilpass innkast til brukerne
- Vi har mange ulike topper å velge mellom; store, små eller tilpassede innkast. For kjøkkenpersonell for eksempel, kan det være greit å satse på større åpninger, da denne yrkesgruppen også trenger et effektivt system.

- Vår erfaring er at travle forbipasserende tenker seg om en ekstra gang, og kildesorterer grundigere, når innkastene er mindre. Slik oppnår man en ryddig kildesorteringsstasjon, fortsetter Sandkjernan.

Beholderen på bildene heter Femunden, og er bestselgeren hos Røros Produkter. Den er svært fleksibel og enkel å skreddersy til å passe inn i ulike miljøer.

- Samtidig kan den tilpasses dine ønsker, i forhold til størrelse og fargesammensetning. Beholderne kommer med hjul som standard, og kan monteres på vegg for enda enklere renhold, utdyper hun.

Monterer nasjonale etiketter
Tydelig merking er nok den viktigste faktoren for å lykkes med kildesortering. I fabrikken ligger nasjonalt utformede etiketter klare, i tillegg til noe formtilpassede utgaver. Disse monteres på i fabrikken for dem som ønsker det.

- Interessen for de nasjonale etikettene har økt stort i det siste. Det kildesorteres iherdig der ute, noe vi registrerer med stor glede!   

- Ta gjerne kontakt med oss, så finner vi den optimale løsningen sammen, oppfordrer Sandkjernan til slutt.