dormakabas smarte lås, låser opp for flere: «Alle kan bruke den»

Dato: 28 Apr 2023

Det moderne liv krever mye praktisk logistikk rundt hjemmet. Mange velger derfor å installere smarte digitale låser i ytterdørene sine, for å unngå nøkler og for å forenkle hverdagen. Det er imidlertid mange boligeiere som nøler fordi den digitale låsen ikke passer inn rent utseendemessig. Borettslag og sameier krever ofte et enhetlig utseende på dørene. I tillegg er det ikke alle som er komfortable med digital teknologi.

Låsen som løser hverdagspuslespillet for alle
dormakaba, en ledende global leverandør av adgangsløsninger, har utviklet den prisbelønte hybridlåsen dormakaba dKey, en av vinnerne av Detektor Internationals "International Innovation Award 2021". Låsen fungerer både som en mekanisk lås med tradisjonell nøkkel, og som en digital løsning som styres via telefonen. Den digitale låsen er integrert i låskassen i inngangsdøren, og fra utsiden ville ingen kunne gjette den skjulte intelligensen.

  • Med en dormakaba dKey-lås kan du løse hverdagspuslespillet for alle. I tillegg til å kunne låse opp via telefon, din vanlige nøkkel eller kode, kan du også sette den til å låse opp automatisk når du kommer hjem, og låse når du drar. Du kan selvfølgelig også legge til andre brukere som skal motta en digital nøkkel – perfekt om du ønsker å låse opp for eksempelvis leveranser eller en venn. I kombinasjon med en dormakaba dKey nettverksenhet, kan du også fjernstyre låsen, sier Anders Birgersson, produktsjef i dormakaba ScanBalt.

Borettslag kan beholde eksisterende lås og håndtak
For de borettslagene og sameiene som vil ha et enhetlig utseende på dørene, har dormakaba dKey raskt blitt et populært alternativ.

  • Det er ganske vanlig at borettslag og sameier ikke lar deg endre utseende eller lås på døren din. Hos mange brukes et hovednøkkelsystem. Her er hybridlåsen et godt alternativ, da leilighetseieren kan bruke dormakaba dKey og beholde sin eksisterende nøkkel. Ved service og uforutsette hendelser kan borettslaget eller sameiet fortsatt åpne døren med hovednøkkelen, sier Anders og fortsetter:
  • Det er alltid mange meninger i et borettslag eller et sameie. Ikke alle ønsker å stole på batterilevetid og digital teknologi. Når meninger er forskjellige, er dormakaba dKey et perfekt kompromiss. Siden låsen ikke er synlig på utsiden av døren, men heller ikke hindrer tilgang, er det vanligvis ingen problemer med å få tillatelse til å bytte til en dormakaba dKey.

Installer låsen riktig
Smartlåsen selges i dag av et nettverk utdannede låsesmeder i Norden. Anders anbefaler å bruke en fagperson for montering av alle typer låser.

  • Selv om selve låsen er enkel å installere, er det flere ting å ta hensyn til. Det kan for eksempel hende at døren må justeres fordi den henger, eller mellomrommet mellom dør og karm er for stort. Å få hjelp av en låsesmed som forstår det store bildet er en god idé.

Her kan du lese mer om dKey og tilbehør

Trenger du hjelp til å finne din nærmeste låsesmed, eller vil du komme i kontakt med oss?