dormakaba dKey, den smarte låsen alle kan bruke

Dato: 16 Aug 2023

Det moderne liv krever god logistikk. Mange velger derfor å installere digitale låser for å unngå nøkler, og for å forenkle hverdagen. Det er imidlertid mange boligeiere som nøler fordi den digitale låsen ikke passer inn rent utseendemessig, eller at borettslag og sameier stiller krav om et enhetlig utseende på dørene. I tillegg er det ikke alle som er komfortable med digital teknologi.

Låsen som løser hverdagspuslespillet for alle
For å løse alle utfordringene med tradisjonelle elektroniske låser, har dormakaba utviklet hybridlåsen dormakaba dKey. Låsen fungerer både som en mekanisk lås med tradisjonell nøkkel, og som en digital løsning som styres via telefonen. Den digitale låsen er integrert i låskassen, og fra utsiden kan ingen se den smarte intelligensen.

  • Med låsen dormakaba dKey kan du løse kabalen for alle. I tillegg til å kunne låse opp via telefon, din vanlige nøkkel eller kode, kan du også sette den til å låse opp automatisk når du kommer hjem og låse når du drar. Du kan selvfølgelig også legge til andre brukere som trenger en tidsbegrenset digital nøkkel – perfekt om du ønsker å åpne døren for en håndverker eller en venn. I kombinasjon med en dormakaba dKey nettverksenhet, kan du også fjernstyre låsen.

Borettslag kan beholde eksisterende lås og dørhåndtak
For borettslagene og sameiene som vil ha et enhetlig utseende på dørene, har dormakaba dKey raskt blitt et populært alternativ.

  • Det er ganske vanlig at borettslag og sameier ikke lar deg endre utseende eller lås på døren din. Hos mange brukes et hovednøkkelsystem. Her er hybridlåsen et godt alternativ, da leilighetseieren kan bruke dormakaba dKey og beholde sin eksisterende nøkkel. Ved service og uforutsette hendelser kan borettslaget eller sameiet fortsatt åpne døren med hovednøkkelen.
  • Det er alltid mange meninger i et borettslag eller et sameie. Ikke alle ønsker å stole på batterilevetid og digital teknologi. Når meninger er forskjellige, er dormakaba dKey et perfekt kompromiss. Siden låsen ikke er synlig på utsiden av døren, men heller ikke hindrer tilgang, er det vanligvis ingen problemer med å få tillatelse til å bytte til en dormakaba dKey.

Installer låsen riktig
Smartlåsen selges i dag av låsesmeder i hele Norden. Det er anbefalt å bruke en fagperson for montering av alle typer låser, også dormakaba dKey.

  • Selv om selve låsen er enkel å installere, er det flere ting å ta hensyn til. Det kan for eksempel hende at døren må justeres fordi den henger, eller fordi mellomrommet mellom dør og karm er for stort. Å få hjelp av en låsesmed som forstår hvordan alt henger sammen, er en god idé.

Her kan du lese mer om dormakaba dKey og tilbehør

Trenger du hjelp til å finne din nærmeste låsesmed, eller vil du komme i kontakt med oss?