Spre glede på tvers av generasjoner med en «Generasjonsmøteplasser»

Dato: 15 Jun 2022

En økende interesse for utendørs fysisk aktivitet betyr også et økende behov for utendørs aktivitetsområder som lekeplasser, og offentlige parker med utemøbler som skaper sosiale soner.

Hvorfor ikke samle brukerne på tvers av generasjoner og lage offentlige og lett tilgjengelige områder hvor det er mulig for barn, ungdommer, voksne og eldre å samles for lek, fysisk aktivitet og sosialt samvær, og dermed få mer glede av hverandre?

8 ut av 10 nordmenn bor i dag i byer eller tettsteder. Med denne utviklingen vil flere mennesker ønske å gjøre bruk av de områdene som nå er tilgjengelige i nærområdet sitt. Ved at satse mer på generasjonsmøteplasser blir det mulig å skape aktivitetsområder som kan samle flere aldersgrupper og dermed skape bedre trivsel og glede hos innbyggene – også på tvers av generasjonene.

Hvordan lage den mest optimale generasjonsmøteplassen?
 

Skap aktivitet der det allerede er aktivitet

Er det en fotballbane, svømmehall, eller skole og barnehage i nærheten, da kan det være lurt å satse på en lekeplass og treningsområde i samme området. Oftest er det lettere å samle flere brukere der hvor brukenes hverdags- og fritidsarena allerede er.

Et bilde som inneholder tre, utendørs, gress, bakkeAutomatisk generert beskrivelse

Bikkjestykket, Drammen

Klatrevegg og treningsområde for cross training rett ved fotballstadion og svømmehall, og i nærheten av barnehager, disc golf og boligområder.


Tenk flere aldersgrupper inn i området

Å lage en lekeplass for småbarn med sklie, lekehus og huske vil bare ha en begrenset brukstid for målgruppen, da barna en dag vokser fra denne type lekeapparater og søker mer utfordringer aktiviteter. Det kan derfor være lurt å fokusere på både småbarn og ungdommen som tweens og tenåringene. Ved å ha mer krevende klatreapparater som en BLOQXTM eller Aquila II i vår GALAXY-serie, sammen med forskjellige parkmøbler blir ungdommene også motivert til å komme utendørs. For barnefamiliene med barn i flere aldre betyr en slik lekeplass at de kan gå til et område hvor hele familien kan ha det moro samtidig.

Et bilde som inneholder tre, gress, utendørs, himmelAutomatisk generert beskrivelse

Tusenårsstedet, Krokstadelva

Skatepark med klatrevegg, Galaxy klatrenett til de større barna, og et eget lekeområde med huske og vippe til småbarn i nærheten av et treningsområde for street workout og styrke.


Ikke gløm den eldre generasjonen

16% av befolkningen er over 67 år, men bare 5% av de utendørs treningsområdene henvender seg til denne målgruppen. Planlegger du et utendørs treningsområde med street workout eller hinderløype vil det bety mye for aldersgruppen 67+ eller folk med gang- og andre bevegelseshemminger at det også er mulighet for styrketrening, eller balanse- og mobilitetstrening med vår Stay Fit-serie slik de også kan ta del i treningen.

Tussaparken, Ørsta

Lekeplass og utendørs treningsområde for street workout med et eget område for Stay Fit til de eldre og rehabilitering.

 

Ønsker du mer informasjon om generasjonsmøteplasser og hvordan du kan lage din egen eller tilpasse et nåværende område? Kontakt oss i dag og vi kan tilby gratis befaring og uforpliktende designforslag.