Smart byggautomasjon og fleksibel BIM-prosjektering med GEZE

Dato: 24 Sep 2021

GEZE Cockpit er det første byggautomasjonssystemet for smart dør-, vindus- og sikkerhetsteknologi. Snakk byggautomasjon med oss på Architect@Work i Oslo 2021, stand 54.

GEZE Cockpit – smart byggautomasjon

Byggautomasjon gir arkitekten verktøyene for å møte etterspørselen etter smarte bygg, miljøvennlige løsninger og trivelige bygg. GEZE Cockpit er det første byggautomasjonssystemet for smart dør-, vindus- og sikkerhetsteknologi. GEZE Cockpit sørger for et unikt nettverkssystem når det kombineres med hvilke som helst av de mange GEZE-produktene bygningen kan romme: dører, vinduer og sikkerhetssystemer. Du kan bruke denne kombinasjonen til intelligent styring av et bredt utvalg scenarioer innenfor byggautomasjon. GEZE leverer et komplett system som alltid kan tilpasses til hver enkelt bygning. Avhengig av brukstypen kan den tilpassede GEZE Cockpit-nettverksløsningen bestå av ulike servicepakker som er basert på maskin- og programvarekomponenter og tilknyttede tjenester. Det er derfor det ikke bare finnes én GEZE Cockpit.

Åpne grensesnitt gir nye muligheter

Den unike nettverksløsningen der dør- og vindusteknologi samhandler med smart programvare og åpne grensesnitt, gir planleggere og operatører nye muligheter innenfor byggautomasjon. Enten det gjelder hverdagslig adgangskontroll og ventilasjon eller effektivitet, sikkerhet og brukervennlighet når man kobler sikkerhet og brannvern sammen med intelligent røyk- og varmeavtrekk.

Som en integrert komponent i et tverrfaglig bygg styringssystem eller som et frittstående byggautomasjonssystem: GEZEs løsninger for smarte bygg tilbyr maksimal fleksibilitet og tilpasset design. Ved hjelp av de åpne BACnet-standardene kan GEZE Cockpit på intelligent vis integrere dør-, vindus- og sikkerhetsteknologi i byggautomasjonssystemer. Det kan brukes som uavhengig byggautomasjonssystem (frittstående løsning) eller integrert i et overordnet bygningssystem.

Unike fordeler ved Cockpit-systemet:

  • Unik nettverksløsning som kombinerer GEZE-produkter i hele bygningen
  • Høy fremtidssikkerhet og en pålitelig investering takket være åpne kommunikasjonsstandarder
  • Kryptert dataoverføring og regelmessige oppdateringer for maksimal sikkerhet
  • Enkel integrering og høy fleksibilitet
  • Skalerbart ved bruk av et system med klientmulighet
  • Praktisk betjening takket være brukervennlig grensesnitt og nettleserbasert aktivering

Byggautomasjon muliggjør styring av varme, lys, ventilasjon og klima – og reduserer energiforbruket. Men smarte bygg blir virkelig «smarte» (fullstendig sikre og effektive) først når også dørene og vinduene integreres i bygningssystemet. Dette gjøres med GEZE Cockpit.

Se mer på Architect@Work i Oslo eller på vår hjemmeside: https://www.geze.no/nb/utforsk/emner/bygningsautomatisering