Rimex® – Rustbestandige fasader for fremtiden

Dato: 18 Sep 2019

Astrup AS leverer Rustbestandige metallplater fra Rimex Metals. Det er ideelle fasadeplater med sine dynamiske og levende farger.

Rimex produserer dekorplater til fasader, offentlige rom, næringsmiddel, kjøledisker, storkjøkken, heiser, interiør m.m.
 
Overflater
Mønstrede plater skjuler slitasje på en god måte, Mirror skaper rom og dybde, Satin og Hairline er to forskjellige slipinger, Granex er glassblåst og helt matt, Vortex er en Non-Directional sliping.
 
Farger
Black, Bronze, Gold, Rosy Gold, Blue og Champagne.
 
Produksjonsmetode
INGEN av Rimex® ColorTex plater er helt like. Det er ingen lakk, farge eller pigment som ligger utenpå platene.
 
Rustfritt og Syrefast har et naturlig passivt transparent oxidelag som gjør det motstandsdyktig mot korrosjon. Rimex® oppnår de dynamiske fargene ved å senke platene i varm oppløsning av krom- og svovelsyre, som øker tykkelsen på oxidelaget.
 
Selv om oxidelaget er transparent, blir fargene til av fysikken i lysbrytningen. Fargene oppnås ved å skille lysspekteret. Lyset reflekteres på de to overflatene, overflaten på metallet, og overflaten på oxidelaget. Som olje på vann, en prisme, eller regnbuen. Man tror man ser en farge.
Opplevelsen av fasaden vil derfor variere kontinuerlig i forhold til lys, skygge, sol og belysning.
Tykkelsen på oxidelaget i produksjonen avgjør hvilken «farge» platen får. Oxidelaget er ugjennomtrengelig for ultraviolett lys og er derfor fullstendig fargeekte.
 
Resirkulering
Rustbestandig stål er resirkulerbart og en produksjon inneholder ca 80 % resirkulert materiale. Denne prosentandelen øker. Ved å bruke resirkulert rustbestandig stål i produksjonen av nytt materiale, blir mindre malmer hentet til produksjonsprosessen, og karbonavtrykket til produktet reduseres. (Kilde: International Stainless Steel Forum).
 
Rustbestandige overflater produsert av Rimex®, kan designes for å reflektere varme for å redusere bygningstemperaturer. Det er ingen utslipp fra rustbestandig stål som gjør det mulig å kreve miljøskatter. Rustbestandige stålfasader forventes å vare i 100 år, og når fasaden til slutt blir revet, vil 100 % av stålet bli gjenvunnet, resirkulert og brukt på nytt.