Astrup AS leverer rustbestandige metallplater fra Rimex Metals

Dato: 1 Nov 2021

Astrup AS leverer Rustbestandige metallplater fra Rimex Metals. Det er ideelle fasadeplater med sine dynamiske og levende farger. Rimex produserer dekorplater til fasader, offentlige rom, næringsmiddel, kjøledisker, storkjøkken, heiser, interiør m.m.

Overflater
Mønstrede plater skjuler slitasje på en god måte. Mirror skaper rom og dybde, Satin og Hairline er to forskjellige slipinger, Granex er glassblåst og helt matt, Vortex er en Non-Directional sliping.

Farger
Black, Bronze, Gold, Rosy Gold, Blue og Champagne.

To produksjonsmetoder

ColorTex/Inko
Ingen av Rimex® ColorTex plater er helt like. Det er ingen lakk, farge eller pigment som ligger utenpå platene.

Rustbestandige plater har et naturlig passivt transparent oxidelag som gjør det motstandsdyktig mot korrosjon. Rimex® oppnår de dynamiske fargene ved å senke platene i varm oppløsning av krom- og svovelsyre, som øker tykkelsen på oxidelag. Tykkelsen på oxidelaget i produksjonen avgjør hvilken «farge» platen får. Oxidelaget er ugjennomtrengelig for UV-lys og er derfor fullstendig fargeekte.

T22
T22 er en deponeringsprosess hvor Titanpartikler legges på den rustbestandige platen i et tomt miljø, for å bli en del av overflaten. Dette er ikke en kjemisk prosess, men det gir et lignende resultat til ColorTex/Inko. Fargen er avhengig av tykkelsen på Titanbelegget. Dette skaper en annen tonalitet enn ColorTex/Inko, med mer «solid/likhet» mellom hverandre. Foreløpig for innvendig bruk.

Resirkulering
En nyproduksjon inneholder ca. 80 % resirkulert materiale. Denne prosentandelen øker. Ved å bruke resirkulert rustbestandig stål i produksjonen av nytt materiale, blir mindre malmer hentet til produksjonsprosessen, og karbonavtrykket til produktet reduseres. (Kilde: International Stainless Steel Forum). Rustbestandige stålfasader forventes å vare i 100 år, og når fasaden til slutt blir revet, vil 100 % av stålet bli gjenvunnet, resirkulert og brukt på nytt.