Pådriver for bærekraft i Nord-Europa

Dato: 28 Apr 2023

Møt Vanessa Rae, Markeds- og bærekraftsdirektør for Knauf Insulation Nord-Europa. Vanessa har tatt ansvar for bærekraften i sin region og styrker engasjement for emnet.

”Bærekraft er viktig for meg personlig som en verdensborger; det er ingen tvil om de skadelige effektene av menneskelig aktivitet på planeten og konsekvensene er virkelig skremmende. Vi må handle raskt for å redusere karbondioksidutslippene og ta vare på vår sårbare planet, og vårt selskap har en stor rolle å spille i dette," sier Vanessa Rae, markeds- og bærekraftsdirektør for Knauf Insulation Northern Europe.

Hva motiverte deg til å legge til bærekraft i ansvarsområdet ditt som markedsdirektør for Nord-Europa?
"Tilbake i 2020 ble jeg inspirert av lanseringen av Knaufs bærekraftstrategi 'For A Better World' og jeg ønsket å ha en aktiv rolle i å drive dens leveranse i vår region. Som en ledende produsent av bærekraftige løsninger er det en stor del av vår merkevareprofil og vårt verdiforslag, så det kompletterer min markedsføringsansvar på en god måte."

Hvorfor er bærekraft viktig for deg?
"Bærekraft er viktig for meg personlig som en verdensborger; det er ingen tvil om de skadelige effektene av menneskelig aktivitet på planeten og konsekvensene er virkelig skremmende. Vi må handle raskt for å redusere karbondioksidutslippene og ta vare på vår sårbare planet, og vårt selskap har en stor rolle å spille i dette."

Hva er dine viktigste prestasjoner siden du tiltrådte rollen som markeds- og bærekraftsdirektør?
"Da jeg begynte i rollen gjennomførte jeg kurset 'Business Sustainability Management' ved Cambridge University for å gi meg selv en kunnskapsbase og en klar struktur for å takle min nye utfordring. Jeg har lagt ned betydelig tid på å øke bevisstheten om Knauf Insulations bærekraftsreferanser både internt og eksternt, skape en inspirerende historie som kan brukes ikke bare av meg, men også av resten av selskapet. Jeg har direkte engasjert meg med våre kunder, som har vært uvurderlig, ikke bare for å forstå hva de forventer av oss, men også for å innse at selv om det er mye mer for oss å gjøre, er vi allerede i en veldig god posisjon når det gjelder vår bærekraftsreise."

Hvordan ser du på fremtiden for din rolle/ditt team, og hva vil du oppnå?
"Jeg er glad for at vi har fått grønt lys for å øke ressursene i regionene, så vi bygger nå et bærekraftsteam i Nord-Europa. Dette betyr at vi vil ha ferdigheter og ressurser til å akselerere fremgangen vi gjør innen de fire hovedområdene i vår bærekraftstrategi "For A Better World". Med støtte fra Diana Dzhambazova, den nye regionale bærekraftssjefen, jobber vi for å ta Knauf Insulation til neste nivå i vår bærekraftsreise, inkludert grønn energi og den sirkulære økonomien, for eksempel."

Har du noen spennende prosjekter planlagt for 2023?
 "Det skjer mye i alle deler av virksomheten, enten det gjelder mennesker, den sirkulære økonomien, nullutslipp av karbondioksid eller bedre bygninger."

"Det er også noen kommende forbedringer i produktets ytelse. Med ombyggingen av fabrikken i St. Helens og store investeringer i ny utstyr, vil vi kunne lansere lavere lambdaverdier på våre produkter og ytterligere redusere den innbakte karbondioksid i våre produkter.

Hva er de nåværende fokuspunktene og utfordringene innen bærekraft i din region?
"Fokuset ligger på å sørge for at produktene våre er relevante både nå og i fremtiden - med økte byggforskrifter må vi sørge for at vi ikke bare har riktige løsninger for markedet, men også støtter regulatorene på deres reise mot netto nullutslipp. Derfor jobber vi med regjeringen og påvirkere for å sikre at riktig politikk blir innført for å lukke gapet mellom energieffektivitetsprestasjoner slik at bygninger fungerer som de er utformet under virkelige forhold.

"Den største utfordringen jeg ser, på mellomlang og lang sikt, vil trolig være overgangen til grønn energi for vår produksjonsprosess. Dette vil kreve en gradvis endring av teknologien og kan bare oppnås sammen med vårt sentrale teknologiteam - men tenk hvor fantastisk det ville være hvis Knauf Insulation var en av de tidligste brukerne av grønn energi for vår bransje!"

Nyheter