Lysgården i Trondheim

Dato: 1 Mar 2021

En del av nye Trondheim • Breeam-Nor Excellent • En ny standard for verdens kontorbygg • Tepo bidrar til fasaden med sorte compactplater fra Fundermax • Et samarbeidsprosjekt mellom eiendomsselskapet R. Kjeldsberg AS og Veidekke Eiendom AS

Lysgården er et eksempel på norsk og tysk ingeniørkunst og ble karakterisert som Nord-Europas mest moderne kontorbygg da det sto ferdig i 2019.

Veidekke har stått for byggingen mens Siemens har levert det tekniske rammeverket.

HUS Arkitekter har foruten å ha tegnet et fantastisk bygg, klart på en energinøytral måte å lage fasaden slik at den skifter i takt med lyset ute – Bygget heter ikke bare Lysgården, det skal også være det.

Tepo bidrar til fasaden på Lysgården med fasadeplater fra Fundermax – Max Compact Exterior F-Quality 0080 Sort med høyglans overflate NG.

Arkitekten sier: Vi ønsket Fundermax fordi de skilte seg ut med en overflate med en dyp svart farge med den refleksjon og glansgrad som vi ønsket.

Give your Building Character - Skal det ytre eller det indre ha prioritet? Alle som leter etter et materiale for utvendig bruk, for eksempel til fasader eller terrasser, har nok allerede funnet svaret på dette spørsmålet – det er ganske åpenbart begge deler.

Fordi begge aspekter er viktig når et materiale skal velges , og særlig når det skal brukes utvendig, må selvfølgelig kvaliteten på produktet også kunne møte ekstreme krav – det er tross alt en bygning som skal beskyttes.

Like selvfølgelig er det at utseende på bygningen er et uttrykk for individualitet, en livsstil, men også en veldig personlig eksponering. Dette er grunnen til at designkvalitet er like viktig som produktkvalitet.

Våre produkter er stadig under videreutvikling langs begge disse linjene. Bruksområdet blir stadig bredere, og utvalget av dekor får stadig nye dimensjoner i form av nyanser og variasjon – helt til et fritt valg av individuell dekor. Produktene i seg selv forblir tro mot sine suksessfaktorer og vil uansett hvilken dekor som benyttes alltid stå for konsistent beskyttelse og kompromissløs styrke i møte med alle ytre påvirkninger.

Max Compact Exterior ikke bare åpner en verden av innovativ design, men møter også viktige krav til en funksjonell fasadekledning:

Fremragende UV og værbestandighet, ekstrem slagstyrke og en enkel grafittisanering er slike egenskaper.

Et høykvalitets konstruksjonsprodukt tilpasset bygningsfasader og balkonger, som muliggjør optimal planlegging og dermed også det finansielle aspektet i prosjektet.

Egenskaper, teknisk support og funksjon gjør Fundermax til en global ledende leverandør.
Idégrunnlaget er markedsføring og distribusjon av innovative kvalitetsprodukter til et krevende byggemarked. Vårt samarbeid med ledende virksomheter vil til stadighet sette oss i stand til å introdusere og levere kvalitetsprodukter og gir samtidig våre kunder sikkerhet for riktige og punktlige leveranser.

 

Referanseprosjekter fra Tepo AS

Veidekke kontorsbygg, Lysgården

Veidekke kontorsbygg, Lysgården

Nybygg | Trondheim | 255 Mnok

Nybygg av kontorbygg som består av en bygning i Trondheim på 6 etasjer. Selve...

Steinkjerleksikonet Innovasjonscampus Steinkjer

Steinkjerleksikonet Innovasjonscampus Steinkjer

Rehab | Steinkjer | 250-300 Mnok

Rehab av universitet/høyskole tilsvarende 2 bygninger i Steinkjer på 3 etasje...

Tordenskjoldshage

Tordenskjoldshage

Nybygg | Gjøvik | 120-150 Mnok

Nybygg av kontorbygg som består av en bygning i Gjøvik med 36 leiligheter på ...

Nye Ørnes Omsorgsenter

Nye Ørnes Omsorgsenter

Nybygg | Meløy | 220 Mnok

Nybygg av kontorbygg som består av en bygning i Meløy på 4 etasjer. Selve byg...