Terrasse – Et hav av muligheter med Møreroyal®

Dato: 22 Apr 2020

Flere velger terrasser av høy kvalitet

Stadig flere velger å investere i materialer av høyere kvalitet. MøreRoyal® er førsteklasses, ferdig behandlede materialer klare for montering. Materialene er dobbeltbehandlet – både trykkimpregnert og kokt i olje under vakuum. Dette gir dem unike egenskaper som mindre vridning, krymping, svelling, sprekking og flising, noe som er perfekt når man skal bygge terrasse. Siden vedlikeholdsintervallene er lange gir MøreRoyal® også et svært godt langtidsregnskap.

Vi tilbyr terrasseprodukter til både proff-, bedrift- og privatmarkedet.

Kontakt oss på telefon 71 65 80 00 eller pr. epost.

«Vi ser at terrassen nå får langt mer oppmerksomhet enn tidligere, både i proff- og privatmarkedet. Det gode liv skal nytes på terrassen, og det legges ned en ekstra innsats for at terrassen skal bli noe mer enn bare et praktisk underlag. Det velges materialer av høyere kvalitet, og det er et utbredt ønske om lite og enkelt vedlikehold. Nå skal det bygges i soner og nivåer, og gjerne med et mer moderne design, som Concise Collection®.»

Brynjar Ansnes Moe, Salgssjef – Talgø MøreTre AS

Les mer om Novium og deres prosjekt på Kjelsås i Oslo


TREND:
Terrasser som gråner naturlig

I Norden har vi lange tradisjoner for å benytte tre som terrassemateriale, som både er vakkert å se på og behagelig å gå på. Nå går trenden i retning av det ekte og naturlige, også når det gjelder hvilke farger vi velger. MøreRoyal® i fargen natur gråner over tid, og vil få en værgrå og fantastisk vakker patina etter hvert som den værpåvirkes. Det er et uttrykk som blir stadig mer etterspurt både blant arkitekter og kunder ellers. Vi ønsker en synlig trestruktur og materialer med en levende overflate.

Dobbeltbehandlede materialer for ekstra råtemotstand

Dobbeltbehandlede materialer som MøreRoyal® er først trykkimpregnert, og deretter kokt i olje under vakuum. Behandlingen bidrar til å hindre flising og sprekking, og gir svært formstabile materialer. Treet blir samtidig mer motstandsdyktig mot fukt, sopp og råte, og materialene har derfor lang levetid.

MøreRoyal® kan leveres både med eller uten fargepigmenter, og brun og grå har i flere år vært solide bestselgere. Nå peker imidlertid pilene i retning av at fargen natur kan bli en av årets store vinnere på terrassemarkedet. Denne fargen vil som nyprodusert fremstå som gyllenbrun på grunn av den store mengden olje som kokt inn i treet, men fargen vil blekne etter hvert som den utsettes for vær og vind. Treverket vil dermed få en flott, værgrå patina med tiden. Siden alle MøreRoyal® produkter har vært gjennom samme behandlingsprosess, vil terrassebord i fargen natur inneha de samme unike egenskapene som øvrig MøreRoyal®.

Minimalt med vedlikehold

Kanskje ikke vårens vakreste eventyr, men vask og renhold er avgjørende for å ta vare på en terrasse, uansett valg av materialer. Husk å vaske terrassen godt, gjerne flere ganger gjennom sesongen. Ved vask av MøreRoyal® skal det ikke benyttes fettløselige vaskemidler, da oljen i materialene vil løses opp. Husk også at høytrykksspyler bør brukes med forsiktighet på terrasser for å unngå fiberreisning og flising.

En MøreRoyal® terrasse kan fint stå 6-7 år uten nødvendig vedlikehold (se produktets FDV for utfyllende informasjon). Selv om pigmentene i materialene blekner over tid, er det fremdeles innkokt olje i materialene, og man skiller derfor mellom nødvendig vedlikehold og kosmetisk vedlikehold. For terrasser i fargen natur ønsker man den værgrå patinaen som oppstår over tid, og det vil være langt mindre behov for kosmetisk vedlikehold på en terrasse i denne fargen.

Ved vedlikehold skal MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje benyttes. Dette er olje av høy kvalitet, med særlig godt UV-filter og dobbel dose soppdreper for varig beskyttelseseffekt. Oljen inneholder i tillegg en høyere andel tørrstoffer, noe som gir en drøyere olje som rekker lenger. MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje egner seg også meget godt til vanlige grønnimpregnerte terrassematerialer.

Les mer om våre oljer her

Tradisjonell eller moderne terrasse?

Terrassebord kommer i mange former og fasonger, det samme gjelder for terrassebord i MøreRoyal®.

DUO har en glatt og en rillet side. Dette gir flere valgmuligheter med hensyn til personlig smak og designønsker. Rillet side er definert som A-side, men begge sider gir godt resultat. Er du ekstra kreativ kan du kombinere dimensjoner og lage egne mønster eller omramminger.

UNO selges som rillet. B-siden uten rill kan legges dersom du ønsker det, men produsenten kan ikke garantere for det kosmetiske utseendet på grunn av muligheten for strømerker. UNO er ferdig fargesatt i en nydelig, transparent gråfarge som fungerer like godt til den moderne bolig som til hytta.

Les mer om MøreRoyal® DUO og UNO her
Se vår brosjyre om terrasse

Concise Collection® er en serie med produkter spesialutviklet for moderne arkitektur. På terrassebordene i Concise Collection® er alle buede linjer og runde kanter fjernet. Terrassebordet er glatt og med et moderne formspråk. Overflaten har en «sawcut» finish, ikke ulikt en børstet overflate. Dette gir en jevn og fin overflate som er behagelig å gå på og som samtidig gir et eksklusivt preg.

Les mer om terrassebord i Concise Collection® her
Se vår brosjyre om Concise Collection®

Husk å bruke rustfrie A2 eller syrefaste A4 som festemidler på MøreRoyal®. For maritime og saltholdige kystmiljøer skal det alltid benyttes syrefaste skruer A4.

 

Årets trend innen terrasse

Årets store nyhet på terrassegulvfronten er et lektegulv i serien Concise Collection® fra MøreRoyal®. Lektegulv består av 2 dimensjoner lekt fra Concise-serien som legges som “random MIX” eller alene. Lektegulvet gir et renere og mye mer moderne uttrykk enn de mer tradisjonelle terrassegulvene, for kunder som er opptatt av design og finish.

Les mer om årets store trend: lektegulv


Halvor Bakke anbefaler MøreRoyal®

Talgø MøreTre har de siste årene vært samarbeidspartner og leverandør til TV-programserien «Eventyrlig oppussing» på TV3, der Halvor Bakke er programleder og designer. Det gode forholdet tas et skritt videre når Halvor Bakke nå formaliserer sitt samarbeid med nordmørsbedriften og blir MøreRoyal®-ambassadør de kommende årene.

Les mer om samarbeidet med Halvor Bakke

Tips

Skal du bygge terrasse og er usikker på hvordan du skal komme i gang? Vi gir deg 8 tips som kan hjelpe deg på vegen til en ny og vedlikeholdsvennlig terrasse, akkurat i tide til å nyte livet utendørs til våren. En investering i en drømmeterrasse lønner seg alltid – både for sjelen og lommeboka.

Les våre 8 tips til deg som skal bygge terrasse

Referanseprosjekter Talgø

Alta omsorgssenter

Alta omsorgssenter

Nybygg | Alta | 591 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger tilsvarende 5 bygninger i Alta med 168 leiligheter p...

Fýri Hemsedal

Fýri Hemsedal

Nybygg | Hemsedal | 400 Mnok

Fýri Hemsedal er et hotell- og leilighetskompleks i regi AB Invest AS, som...

Vannkunsten, Bispevika

Vannkunsten, Bispevika

Nybygg | Oslo | 739 Mnok

Nybygg av boligkompleks tilsvarende 9 bygninger i Oslo med 215 leiligheter på...

Vestnes Sjøpromenade

Vestnes Sjøpromenade

Nybygg | Vestnes | 5-10 Mnok

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg i Vestnes. Selve byggingen startet oktober 2...