Fremtiden er nå: MøreRoyal kledning 2.0 med brannklasse D

Dato: 7 Feb 2024

«Det vanskelige er en bagatell, og det umulige er en utfordring». En beskrivelse som passer både Solan Gundersen og Talgø, som nå ruller ut sin nye kledningskolleksjon.
 


Foto: Lediard Foto.

MøreRoyal 2.0 – til deg fra en innovativ tradisjonsbærer

Krav fra både myndighetshold og andre instanser har bare blitt strammet mer og mer inn med årene. Det er helt enkelt urealistisk å tro at man kan fortsette å drive «slik vi alltid har gjort det». De stadig strengere kravene forutsetter innovasjon, og det er et konsept Talgø har helhjertet omfavnet.

Talgøs nye kledningskolleksjon, MøreRoyal 2.0, er et resultat av innovativ tenking, og som et resultat er Talgø, som første aktør i bransjen, klare til å tilby en ny type royalimpregnert kledning som oppfyller kravene til brannklasse D-s3,d0.

Les mer om MøreRoyal 2.0 her

Som en ekstra bonus beholder materialet brannklassifiseringen selv etter montering. Tilbakemeldinger fra proffene indikerer i tillegg hvor håndterbar MøreRoyal er ute på byggeplass. Her trengs det hverken skyfri himmel eller silkehansker for å montere en skikkelig brannmotstandig kledning, som ikke skjemmes av litt smuss eller støv. MøreRoyal er lett å jobbe med og kan monteres i all slags vær!

Foto: Lediard Foto.

Talgø er ekstremt stolte over å være først ute med å levere en mer brannmotstandig kledning til markedet. MøreRoyal 2.0 står som et moderne monument over Talgø-konsernets stolte tradisjon for nettopp innovasjon. Det være seg å ta i bruk en kraftfull elv for å kunne starte fabrikkvirksomhet allerede på slutten av 1800-tallet, eller å bruke betydelig tid og ressurser for å finne den rette kjemiske sammensetningen for å møte krav til blant annet brannklasser.

Talgø har alltid og kommer alltid til å ha innovasjon som en av konsernets bærebjelker. Og hvem vet hva fremtiden vil bringe..?

MøreRoyal – et royalt fargespill

MøreRoyal 2.0 leveres nå i fire farger: Brun, Grå, Natur og Svart. Valg av farge handler i grunn bare om smak og behag, og det går fint an å leke med flere kombinasjoner av MøreRoyal-fargene. Men felles for alle fargene er at de består av fargepigmenter som ligger i overflaten av treverket.

Tre er et vakkert, og samtidig levende og organisk materiale. Hvordan fargene påvirkes av ytre krefter, også kalt «været», er forskjellig fra sted til sted. Etter hvert vil pigmentene endres og blekes, og selv om graden av dette er individuell, så vil alle fargene fremstå som mer dempet med årenes løp.

I det hele tatt har man litt kreativt spillerom når det kommer til fargeuttrykket med MøreRoyal. Særlig er det naturfargen som gjennomgår den største forandringen, siden disse materialene ikke er tilsatt fargepigmenter. Sluttresultatet blir dermed et naturlig og værgrått uttrykk.

De andre fargene forandrer seg også, og selv materialene står seg 10-20 år uten at selve kvaliteten forringes, så er det mulig å friske opp i fargene før den tid. Dette er en individuell og rent kosmetisk vurdering, men vær klar over at det er anbefalt med MøreRoyal KLAR olje når fargene skal friskes opp. Dersom du bruker olje med pigmenter vil fargen bli dypere enn den opprinnelig var.

Foto: Per Kvalvik.

MøreRoyal – en investering i fritid

Man bør alltid forsikre seg om at man sammenligner epler med epler når man skal bestemme seg for noe. MøreRoyal kommer aldri til å bli den billigste kledningen på markedet, men kanskje sparer du både tid og penger på litt lengre sikt?

Les mer om MøreRoyal og farger her

MøreRoyal er et premium ferdigprodukt, som kommer fiks ferdig fra fabrikk til din fasade. Det betyr at du ikke trenger noen form for behandling etter montering, som for eksempel et toppstrøk. Det betyr igjen at stillaset rundt huset kan demonteres raskere, som betyr penger spart.

Dessuten har MøreRoyal et vedlikeholdsintervall på 10-20 før det trengs påfyll av olje. Det betyr altså at dersom du velger MøreRoyal som kledning, så har du kjøpt deg inntil 20 år med vedlikeholdsfrihet. Det innebærer både penger spart på vedlikeholdsprodukter – OG bedre tid til andre ting. MøreRoyal lønner seg gjerne i lengden!

NB: Husk imidlertid å behandle kappflater med olje! Det er generelt også anbefalt med en årlig husvask.

Les mer om vedlikehold av MøreRoyal her

Referanseprosjekt: Hytteprosjekt Fagerlia

Foto: Casper Arntzen.

Midt i Trøndelag, tett mot svenskegrensa, ligger fjellkommunen Meråker. Naturen i Meråker byr på et stort alpinanlegg, milevis med preparerte skiløyper og store områder med urørt natur. Fagerlia er et av de mest attraktive hytteområdene i Meråker, med sin nærhet til alpinanlegget. Det er her at seks flotte og romslige rekkehytter ikledd svart MøreRoyal troner mot fjellsiden. Og som en bonus har hyttene en familievennlig ski in/ski out-løsning mot alpinanlegget.

Les mer om Hytteprosjekt Fagerlia her
Les mer om kledning og fasade her

INFORMASJON – Hytteprosjekt Fagerlia              

Kategori: Hytter
Adresse: 7530 Meråker
Byggherre: VISIBO
Entreprenør: VISIBO
Prosjekterende: VISIBO
MøreRoyal®: Kledning MøreRoyal, Concise terrassebord
Dimensjon: 22x123, 19x148
Farge: Svart
Ferdigstilt: 2022

 

Referanseprosjekter fra Talgø

Alta omsorgssenter

Alta omsorgssenter

Nybygg | Alta | 591 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger tilsvarende 5 bygninger i Alta med 168 leiligheter p...

Fýri Hemsedal

Fýri Hemsedal

Nybygg | Hemsedal | 400 Mnok

Fýri Hemsedal er et hotell- og leilighetskompleks i regi AB Invest AS, som...

Vannkunsten, Bispevika

Vannkunsten, Bispevika

Nybygg | Oslo | 739 Mnok

Nybygg av boligkompleks tilsvarende 9 bygninger i Oslo med 215 leiligheter på...

Vestnes Sjøpromenade

Vestnes Sjøpromenade

Nybygg | Vestnes | 5-10 Mnok

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg i Vestnes. Selve byggingen startet oktober 2...