Kreativ bruk av lekter i et byggeprosjekt

Dato: 24 Mai 2023

Kreativ bruk av MøreRoyal lekter kan skape en spennende dimensjon i bygget og bryte opp en ellers ensartet og monoton fasade.

Om lekter i MøreRoyal
Lekter i MøreRoyal er både vakre og varige, krever lite vedlikehold og er meget formstabile. Det gjør lektene svært anvendelige. MøreRoyal lekter brukes både til tradisjonelt konstruksjonsvirke og spikerslag, men også til rekkverk, fasader og inngangsparti, samt andre kreative uteromsprosjekter.

Les mer om MøreRoyal lekter og dimensjoner

MøreRoyal lekter på fasaden
Valg av ulike materialer, farger og dimensjoner er ofte med på å skape en mer interessant fasade på moderne bygg. MøreRoyal lekter kan benyttes dekorativt eller som alternativt fasadedekke i ulike deler av bygget, enten for å bryte opp en monoton veggfasade, eller for å skape en spennende brytning rundt et inngangsparti, nisje eller uteareal.

Les mer om lekter som element på fasade

MøreRoyal lekter som rekkverk
Den klassiske bruken av lekter, som har fått enorm popularitet de siste årene, er som rekkverk til terrasse. Lekter i MøreRoyal gir terrassen et umiddelbart løft – med et moderne, stramt og eksklusivt uttrykk.

Les mer om liggende lekter som rekkverk

Terrasse med Concise lektegulv
Royalimpregnerte lekter kan også benyttes til å skape et spennende og annerledes terrassedekke. Lektegulv består av 2 dimensjoner fasadelekt fra Concise Collection® som legges som “random MIX” eller alene. Lektegulvet gir et strammere, renere og mye mer moderne uttrykk enn de mer tradisjonelle terrassegulvene.

Les mer om Concise lektegulv

MøreRoyal lekter til øvrig uterom
Bruken av MøreRoyal lekter har ubegrensede muligheter i uterommet, og kreative løsninger kan skapes med enkle grep. Lag eksempelvis unike hagemøbler, plantekasser, levegger, pergola og avgrensede hagesoner og nisjer. Lektene kan også kombineres med MøreRoyal konstruksjonsvirke. Her finnes samme flotte fargevalg og uttrykk i kraftigere dimensjoner.

Les mer om kreativ bruk av lekter i uterommet

Bli inspirert til kreativ bruk av lekter i vårt kundegalleri

MøreRoyal gir enklere byggeprosjekt
MøreRoyal er skapt med tanke på å forenkle byggeprosessen og på enkelt vis gi et high-end uttrykk på fasader og uterom. Når MøreRoyal lekter benyttes i byggeprosjektet, er materialene allerede ferdig behandlet og monteringsklare, i tillegg krever de minimalt vedlikehold over år.

Royalbehandlingen medfører at materialene kommer ferdig beskyttet mot vær og vind, med ekstrem råtemotstand, selv i værharde strøk. Sortimentet av MøreRoyal lekter går ton i ton med andre MøreRoyal-materialer, og gir rom for å skape en vakker helhet i eksteriøret.

Les mer om MøreRoyal-sortimentet

MøreRoyal er et miljøvennlig og bærekraftig valg
MøreRoyal har gjennom årene blitt sertifisert, klassifisert og vurdert fra råstoff til ferdig bygg, med gode score i alle ledd. Materialene blir produsert av furu fra nordisk bærekraftig skog, selve produksjonsprosessen har lite utslipp og produktene har egenskaper som gir lang levetid. Materialene gir heller ikke farlig avfall eller forurensing av naturen.

Dette er parameter som gjør MøreRoyal til et miljøvennlig og trygt valg, både i dag og for fremtiden, og produktene brukes derfor gjerne i miljøsertifiserte bygg.

Les mer om MøreRoyal og miljø

Fotokreditering: Linda Olden / Lediard Foto AS / Ragnar Hartvig / Oppdal Gjestetun / Jørn Olav Løset / Lillestrøm arkitekter

Referanseprosjekter Talgø

Alta omsorgssenter

Alta omsorgssenter

Nybygg | Alta | 591 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger tilsvarende 5 bygninger i Alta med 168 leiligheter p...

Fýri Hemsedal

Fýri Hemsedal

Nybygg | Hemsedal | 400 Mnok

Fýri Hemsedal er et hotell- og leilighetskompleks i regi AB Invest AS, som...

Vannkunsten, Bispevika

Vannkunsten, Bispevika

Nybygg | Oslo | 739 Mnok

Nybygg av boligkompleks tilsvarende 9 bygninger i Oslo med 215 leiligheter på...

Vestnes Sjøpromenade

Vestnes Sjøpromenade

Nybygg | Vestnes | 5-10 Mnok

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg i Vestnes. Selve byggingen startet oktober 2...