TA-FUS1ON ny reguleringsventil fra TA Hydronics

Dato: 23 Sep 2013

TA Hydronics lanserer TA-FUSION - en banebrytende serie ventiler med regulerings- og innreguleringsfunksjoner i en og samme enhet. I kombinasjon med tilpassede aktuator gir disse nye løsningene de beste forutsetninger for optimal regulering.

Undersøkelser viser at over 50 % av alle reguleringsventiler i hydroniske systemer er feildimensjonert, og det er flere årsaker til at dette skjer. I mange tilfeller har man rett og slett ikke nok informasjon om trykkforholdene i systemet. En annen utfordring er at reguleringsventiler normalt leveres med Kvs-verdier i henhold til Renard-serien, hvor kapasiteten øker med 60 % for hver dimensjon. Så selv om man klarer å beregne eksakt hvilket trykkfall man ønsker, er det lite trolig at det finnes en ventil som gir akkurat dette trykkfallet ved prosjektert mengde. Det er heller ikke uvanlig at systemspesifikasjoner endres underveis i prosjektets gang, så faren for feildimensjonering er stor.

Konsekvensene av dette kan bli omfattende. Overdimensjonerte ventiler fører til økte investerings- og energikostnader på grunn av ustabil regulering, og underdimensjonerte ventiler gir høyere energiforbruk fordi pumpetrykket må økes.

Med justerbar Kvs og uavhengig likeprosentlig (EQM) karakteristikk kan man med TA-FUSION få eksakt det trykkfallet som trengs for å oppnå nødvendig autoritet. Resultatet er stabil regulering uten unødvendig motstand i systemet. Teknologien gjør det også til en viss grad mulig å korrigere for endringer i prosjektert mengde og tilgjengelig trykk, selv etter at ventilene er montert.

TA-FUSION er en komplett serie med ventiler fra DN32 til DN150, og alle dimensjoner leveres også i en versjon med integrert differansetrykkregulator. Alle ventiler er utstyrt med måleuttak, og gir tilgang til samme målefunksjonalitet som STAD- og STAF-ventilene. Ventilkarakteristikkene er nå tilgjengelig i innreguleringsinstrumentet TA-SCOPE, og i tillegg til gjennomstrømning, trykkfall, og medietemperatur er det også enkelt å måle tilgjengelig differansetrykk, noe som er helt avgjørende ved behov for feilsøking i komplekse systemer.


Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår