Steng støyen ute med Kvillsfors Lydvindu

Dato: 18 Mar 2020

Fremtidens boliger bygges nær støyende infrastruktur, i større høyder og med klare mål om bærekraft. NorDans Kvillsfors Lydvindu gjør urbane boligprosjekter enklere, mer effektive og mer miljøvennlige.

Sentrale områder langs jernbanetraseer, trafikk-knutepunkt og innfartsårer er områder som tidligere ikke har vært attraktive for boligbygging. Men når bykjernene begynner å tømmes for ledige tomter, er også disse områdene verdifulle for å øke boligbyggingen i tettbebygde strøk. Det er mange utfordringer knyttet til støy fra transport, og lønnsomme prosjekter krever kostnadseffektive vinduer som kan leveres i store volum og enkelt holdes ved like. For Kvillsfors Lydvindu er nettopp støyreduksjon en av de viktigste egenskapene. Med verdier helt opp mot Rw 49 dB er NorDan Kvillsfors klasseledende på støy, og sikrer svært god komfort innvendig selv om trafikken raser forbi på utsiden. 

 

Kvalitet og fleksibilitet 
En av styrkene til Kvillsfors Lydvindu er at de kan konstrueres koblet etter 2+1-prinsippet. På fasadesiden møter den nesten vedlikeholdsfrie aluminiumsbelagte karmen og rammen påkjenningene fra naturen. Et et-lags glass sørger for varmeisolasjon og høyt lysinnslipp. Mot rommet på innsiden vender en tolags-glasset treramme seg, og resultatet er en vinduskonstruksjon som kan tilpasses en lang rekke veggtykkelser og utforminger med svært gode U-verdier. Konstruksjonen gjør det også mulig å utstyre vinduene med innebygde persienner for økt komfort. 

 

For bærekraftige bygg 
Å bo tett er i seg selv bærekraftig, men det hjelper lite hvis ikke vinduene også er laget med hensyn til miljø gjennom hele produksjonsprosessen. Fra råmaterialer til levering er Kvillsfors Lydvindu grundig dokumentert og sertifisert etter strenge standarder. Det spiller kanskje ikke så stor rolle akkurat her og nå, men i en tid hvor miljøhensyn blir viktigere og viktigere i byggebransjen gir det en god trygghet å vite at vinduene allerede er i forkant. s