Sprekker i betongen? Komplett reparasjonssett for en vellykket injeksjon

Dato: 23 Sep 2020


Prosjektleder Jakub Bolanowski i Stenseth & RS sier han har gode erfaringer med produktet fra Sika. Bilde tatt av Lene Eikefjord

 

Nå er det slutt på den tungvinte måten å reparere sprekker og riss i betongmur og fast murverk. Med Sikas nye Sikadur Crack Repair Kit får man alt man trenger for å utføre injeksjonsarbeider – det eneste man trenger er en fugepistol. Prosjektleder Jakub Bolanowski i Stenseth & RS har allerede gode erfaringer med produktet, et genialt reparasjonssett for riss i betong.

 


Her har man brukt Sikadur Crack Repair Kit i en parkeringskjeller i Oslo. Bilde tatt av Magne Nesbø

Han er meget godt fornøyd med egenskapene til produktet, og ikke minst hvor enkelt det er å bruke.

– Det er enkelt å bruke og jobbe med, det er hurtigtørkende og herder dermed raskt og ikke minst er produktet til å stole på, sier han.

Parkeringskjeller
Bolanowski har blant annet jobbet med Sikadur Crack Repair Kit i en parkeringskjeller i Oslo hvor det var sprekker i betongdekket.

– Dette var en komplisert og utfordrende jobb, ikke minst logistikkmessig ettersom det var mange biler parkert der. Hver sone hvor utbedring skulle skje ble en etappe for en dag. Naboene måtte flytte bilene sine, og hver del av oppdraget måtte ferdigstilles på en dag slik at de kunne flytte bilene tilbake. Men fordi Sikadur herder så raskt kunne overmaling skje samme dag. Slik ble oppgaven løst forbilledlig. Med god kontroll på logistikken og et godt produkt var det ikke noe problemer med å overholde tidsplanen for utbedringen, påpeker Bolanowski. Beboerne kunne flytte bilene tilbake etter en dag, som avtalt.

– Det har heller ikke vært noen reklamasjoner på jobben i etterkant, sier han.

Bolanowski vil benytte seg av Sikadur Crack Repair Kit igjen om det skulle være behov andre steder.

– Vi samarbeider mye med Sika. Fra deres prosjektavdeling benytter vi fagkunnskapen innenfor vanntetting, injeksjon samt krevende mørtel- og betong-reparasjonsoppgaver. Da vi ble introdusert for dette produktet, var det noe vi måtte prøve, sier han.

Les mer om produktet her


Totalpakke
Sikadur Crack Repair Kit er en totalpakke som enkelt skal reparere en skade i grunnmur eller vegger/dekker. Det er et epoksyharpiks-basert reparasjonssett for injeksjon beregnet for mindre betongutbedringer.

Sikadur Crack Repair Kit inneholder alt nødvendig tilbehør for betongutbedring. Det har en enkel utførelse med patroner som passer til standard fugepistoler og skjelettpistoler. Ingen injeksjonspumpe er nødvendig. Det sikrer en rask reparasjon for alle typer mindre skader, og som gir en trygg anvendelse. Produktet er CE-merket.