Rask fornying av vegg og tak på nybygg i Oslo

Dato: 23 Jun 2021

I et nybygg i Middelthunsgate 17, på et av Veidekkes større byggeprosjekter, har malerfirmaet Hunvik & Co en kontrakt på sparkling og maling av 320 leiligheter.

Hunvik & Co er Sika Norges største kunde på Casco WallCraft veggsparkel.

Firmaet drives av fetterne Magne og Finn Hunvik. De startet opp i 1997 og har i dag over hundre ansatte malere.

– På prosjektet i Middelthunsgate skal alle takfuger tettes, og vi benytter Casco WallCraft, som er et helt genialt produkt, sier Finn Hunvik.

Casco WallCraft er en hvit sementbasert, hurtigtørkende sparkel som er lett å blande og lett å slipe, samt synker veldig lite når den har tørket. Brukes til større sår og fuger, skjevheter, glipper og skader i betongen.

– Produktet er perfekt til vårt formål her på Majorstua. Når det er ferdig sparklet, legges duk og standard sparkel over før det males. Alle himlinger i dette prosjektet blir fuget på denne måten, forteller Hunvik.

Han peker på at dette er en tilleggsbestilling i prosjektet.

– Det gjør finishen i leilighetene betydelig penere og renere. Vi har fullført cirka 40 leiligheter og har 180 igjen. Det er god fremdrift i prosjektet, sier Finn Hunvik.

Malerfirmaet har brukt produktet i snart ti år og har god erfaring med at det er holdbart og ikke sprekker opp.

– Det er lett å sparkle med og er et smidig og godt produkt. Vi opplever det som svært brukervennlig, og hos oss er alle malerne godt fornøyd med Casco Wallcraft. Vi har aldri fått noen klager på det, skyter Magne Hunvik inn.

Han poengterer samtidig at Hunvik & Co trenger enda flere dyktige malere til sitt team.


Magne Hunvik og Finn Hunvik

– Vi reparerer gips, legger strimler og retter opp skjeve takelementer. Det kan være glipper mellom betong og vegg, store hull og skader opp til 2,5 cm. Da er Casco WallCraft en allrounder som virkelig gjør nytten sin. Og resultatet blir perfekt hver gang, understreker han.

I tillegg til at malerne er fornøyde, er også Finn og Magne svært tilfreds med samarbeidet de har med Sika. De opplever å få gode råd, veiledning og anbefalinger i forhold til riktig bruk av rett produkt på rett oppgave.

– Det betyr mye for oss å ha en dyktig og kvalifisert fagperson på lag, som alltid stiller opp, sier de to.

Sika Norge har hatt flere større prosjekter sammen med Malermester Hunvik gjennom årenes løp. Tjuvholmen, Risløkkveien 26, Nye Orkla Bygget, Ensjø Torg og Nygårdskvartalet, er noen av prosjektene, forteller Lars Johannessen, distriktssjef Håndverk Oslo/Viken hos Sika Norge.

– Samarbeidet og relasjonen mellom Sika Norge og Malermester Hunvik pågått over flere år og jeg håper det kommer til å vedvare også i fremtiden, avslutter Johannessen.

Casco WallCraft er en veggsparkel som gir slette overflater på vegg og tak. Det er en harpiksmodifisert veggsparkelmasse basert på hvit sement, spesielt egnet for sparkling av vegger og tak ved ombygging og renovering. Det fester på alle underlag som fliser på kjøkken og bad, glassfiberstrie, mur og andre veggflater. Ingen grunning eller primer er nødvendig. Den er veldig lett å slipe, og avgir lite slipestøv og har svært lav emisjon.

– WallCraft er grisebra, avslutter gutta fra Hunvik & co på sin særegne dialekt fra Nordfjord.


Lars Johannessen i Sika Norge

I tillegg til Casco WallCraft leverer Sika fugemassen PaintFlex, en overmalbar fugemasse for innen- og utendørs bruk. En 1-komponent elastisk fugemasse basert på Sikas nye patenterte teknologi. Benyttes til elstisk tetting og fuging av bygninger med moderate krav til bevegelse, og har meget gode overmalbare egenskaper.

Kan dette være interessant for ditt neste prosjekt? Kontakt oss her.

Du kan lese mer om produktene her:

Casco WallCraft

Casco PaintFlex