Skap en magisk naturlekeplass

Dato: 24 Apr 2024

Drømmer du om en lekeplass som bringer naturen inn i bymiljøet?

Da er vår nye lekeplasserie True Nature noe for deg. Som navnet avslører er serien inspirert av naturen og byr på et stort utvalg av lekeapparater i flott og slitesterkt FSC-godkjent europeisk lerketre - hvor form og design er hentet direkte ut i fra skogen.

Lekeapparatene inspirerer til rollelek innen ulike temaer som hav og eventyrlige naturopplevelser. Produktene overholder naturligvis gjeldende lekeplasstandard EN 1176. Med True Nature får barna tilgang til naturlek utendørs, selv i bymiljøet.

Oppdag True Nature Serien her!

Velg mellom 45 spennende nyheter

True Nature-serien byr på totalt 45 spennende nyheter for lekeplassen. Her er det store og små lekeapparat, balansehinder, lekehus og til og med et utekjøkken. Det gir uendelige med muligheter når du planlegger en naturlekeplass i boligområdet, i barnehagen eller i et offentlig parkmiljø. Våre erfarne konsulenter hjelper deg selvsagt med å finne den perfekte løsningen for ditt behov.

Alle produktene har Wood2Wood eikefundament - den mest miljøvennlige løsningen på markedet. I tillegg til den miljøvennlige fordelen gir også eikefundamentet en fin finish på lekeapparatene da treverket går direkte i bakken uten noe synlig stålfundament. Andre fine detaljer er de skråskjærte stolpene i toppen som leder vannet vekk. Til rutsjebanene er det brukt resirkulert HDPE for å redusere miljøpåvirkningen ytterligere.

 

6 fordeler med å bygge en naturlekeplass

Det er flere fordeler med å bygge en naturlekeplass. Det er både miljømessig og estetisk til gevinst for barnas fysiske og emosjonelle utvikling når de leker på lekeplassen. Her har vi listet opp 6 fordeler:

1. Lekeplassen går i ett med naturen
En lekeplass som er laget i tre skaper en sømløs overgang fra lekeområdet til naturen rundt. Det bidrar til å bevare og fremheve naturen i området. Her blir ikke naturen bare en bakgrunn, men en aktiv del av leken.

2. Miljøvennlig og lang holdbarhet
Lerketre er kjent for sin holdbarhet og motstandskraft mot vær og vind. Ved å bygge en lekeplass av tre reduserer du behovet for materialer med kort levetid og reduserer dermed avfall og vedlikeholdsbehov. Tre er en fornybar ressurs som kan være et svært miljøvennlig alternativ hvis det kommer fra et bærekraftig skogbruk. Ved å velge tre som hovedmateriale reduseres CO2-fotavtrykket og avhengigheten av ikke-fornybare materialer.

3. Taktile og sensoriske fordeler
Tre har naturlige egenskaper som ved berøring appellerer til barnas sanser. Den varme og naturlige følelsen av tre kan bidra til en positiv opplevelse, samt stimulere barnas sanseutvikling.

4. Skaper et positivt forhold til naturen
Ved å gi barn muligheten til å leke og interagere med trematerialer i et naturlig miljø, skapes et positivt forhold til naturen. Det kan oppmuntre til varig glede av friluftsliv og bidra til en livslang respekt for naturen og miljøet.

5. Fremmer kreativ lek
Lekeplasser i tre gir ofte mer fleksibilitet og muligheter for kreativ lek. Barn kan bruke tre elementene ulike måter for å skape sine egne leker og eventyr, noe som bidrar til deres fantasifulle og kreative utvikling.

6. Sosialisering
Lekeplasser i tre kan skape en mer innbydende og avslappet atmosfære, noe som fremmer sosialisering mellom barna og også mellom deres foreldre. Naturlekeplassen skaper et fellesskap der man samles og deler gleden ved utendørsaktiviteter.

Ved å bygge en naturlekeplass investerer du ikke bare i barnas nåværende leke opplevelser, men også i en holdbar og bærekraftig fremtid for både samfunn og miljø.

Last ned DWG-filer med ett klikk

Visste du at på vår nettside kan du enkelt og greit laste ned DWG-filer og annen relevant informasjon om de aller fleste av produktene våre?

Dette gjelder selvfølgelig også produktene i vår True Nature-serie. Med DWG-filene kan du enkelt visualisere lekeplassprosjektet ditt med akkurat de produktene du ønsker selv.

Skal vi hjelpe deg med å skape et inspirerende utemiljø?

Ta kontakt med en av våre dyktige kunderådgivere for en uforpliktende samtale angående ditt neste utemiljø-prosjekt. Vi tilbyr gratis rådgiving, tips og veiledning!