Patentert løsning avfukter innendørsluft

Dato: 12 Jun 2024

Enervent Zehnders TwinCoil-løsning tilfører avfukting til ventilasjonsaggregater.

PATENTERT LØSNING FOR EFFEKTIV INNENDØRS LUFTFUKTIGHET OG TEMPERATURKONTROLL

I dag er konstruksjonsteknologi designet for eiendommer som skal være i bruk om 30 år. Samtidig har endringen i levekrav formet oppfatningen av behagelig inneluft.

I tillegg til strengere EU-regler, påvirkes ventilasjonsplaner i økende grad av klimaendringer. Somrene vil ifølge prognosene bli varmere og våtere også i Norden. Exvent har allerede en passende løsning klar for dette.

Fuktoverføringsfunksjonen til den roterende varmeveksleren i Exvent-aggregatene kan brukes til å tørke inneluften. Ventilasjonsaggregater utstyrt med den patenterte TwinCoil-løsningen har ventilasjon, varme, kjøling og avfukting i en og samme pakke. Og i tillegg styres helheten av Exvents eget kontrollsystem.

Innovasjonen ble utviklet i Porvoo ved Enervent Zehnders fabrikk allerede for et tiår siden for det sørøstasiatiske eksportmarkedet. I varmt og fuktig klima forventes ventilasjonsaggregater blant annet å ha evnen til effektivt å fjerne fuktighet fra inneluften.

HVORFOR OG NÅR TWINCOIL-LØSNINGEN

Ett aggregat utstyrt med TwinCoil er et utmerket alternativ for f.eks. butikker hvor kalde overflater ikke får dugge til. I tillegg egner løsningen seg for eksempel for næringslokaler og kontorlokaler hvor det stilles spesielle krav til temperatur og fuktighet i inneluften.

Tilgjengelig for tre aggregatmodeller

  • Pallas, Pegasos og Pelican
  • For luftmengdeområdet 360–2880 m³/t

Intelligent kontrollsystem

  • Styring med Exvent eAir styresystem

Fjernstyring og overvåking knyttet til eiendomsautomatisering

  • Modbus RTU og Modbus TCP/IP bussgrensesnitt som standard
  • Bussadaptere for KNX og Bacnet buss er tilgjengelig som tilbehør

Er du interessert? Kontakt oss og spør mer om TwinCoil eller Exvents andre aggregater:

Gard Nilsen
+47 934 90 200
gard.nilsen@exvent.no