Exvent lanserer nå Svea Cooler – ventilasjonsaggregat med kjøling til boliger og leiligheter

Dato: 28 Nov 2022

<!-- FldStartCAPTION -->exvent.no/product/svea-cooler/<!-- FldEndCAPTION -->

Exvent lanserer nå en Cooler-modul for sitt nye Svea-ventilasjonsaggregat. Utformingen av modulen muliggjør ventilasjon og kjøling av boliger uten behov for ekstra plass eller separat utedel for kjøling.

Exvent er som kjent ekspert på det kalde nordlige klimaet, men varme somre har nå også blitt vanlig i nord. De siste årene har boligkravene endret seg, noe som er lett å se på den økende interessen for ulike alternativer for kjøling. Til nå har dette vært lite tilgjengelig for privatboliger. Bortsett fra varmepumper, har alternativene vært designet først og fremst for kommersielle lokaler, kontorlokaler- og restauranter. Exvent har nå endret på dette.

Svea har til tross for liten størrelse både roterende varmeveksler, 800 W ettervarmebatteri og energieffektive DC-vifter.

Sveas kjølemodul oppfyller kundenes ønsker
Svea er utformet slik at en separat modul, Svea Cooler, kan plasseres oppå ventilasjonsaggregatet.

Spesielt innen boligproduksjon har det lenge vært et tydelig behov for et aggregat med integrert kompressorkjøling. Svea-aggregatet monteres på veggen eller i taket. Kombinasjonen Svea Cooler krever ikke større plass i bredde eller dybde, kun høyde. Det fungerer som legoklosser og det beste av alt er at Cooler-modulen kan ettermonteres på tidligere kjøpt Svea-aggregat.

Fordelen med Svea Cooler er at den kjøler jevnt fordelt i alle rom med tilluftsventiler. Dette er en klar forbedring sammenlignet med for eksempel en tradisjonell varmepumpe som kun kjøler ned rommet der den er plassert. Svea Cooler krever heller ingen separat utendørs montering.