Nyhet! MøreRoyal kledning 2.0 med brannklasse D

Dato: 7 Des 2022

Er dere klare for neste level fasade? Talgø presenterer nemlig en spennende innovasjon – en royalbehandlet kledning med enda tøffere egenskaper i brannklasse D.

MøreRoyal kledning 2.0 - Talgø tar kledning til nye høyder
Talgø er et solid familieselskap med stolte røtter i trevareindustrien helt tilbake til 1800-tallet. Gjennom historien har vi stadig utviklet og tilpasset produktene våre til det kundene våre ønsker seg. MøreRoyal kledning 2.0 er vår nyeste innovasjon for framtidens bygg - en royalimpregnert kledning tilhørende klasse D, den eneste kledningen i sitt slag som er fiks ferdig til montering på veggen. Vår nyeste kledning har de samme gode kvalitetene materialene våre alltid har vært kjent for – vakker, varig og vedlikeholdsvennlig. Med MøreRoyal 2.0 står vi klare til å møte framtidens byggeprosjekter
– stadig råere og stadig mer robust.

For oppdatert informasjon – abonner på vårt nyhetsbrev

Fiks ferdig på veggen – MøreRoyal only!
Når kledningen skal opp på veggen er første punkt å få opp stillaset. Men har du tenkt over hvor mange arbeidsrunder som gjenstår før stillaset kan plukkes ned igjen? Ubehandlet kledning må behandles med beis eller maling og de fleste typer ferdig beiset eller malt kledning må få nytt toppstrøk etter kort tid.

MøreRoyal kan levere en one-stop-shop-løsning. Kledningen er 100% ferdigbehandlet, fargesatt i transparente farger og klar til å skrus på veggen, uten noen form for ekstra toppstrøk.

Med andre ord; MøreRoyal leveres fiks ferdig fra fabrikk til fasade.

PS. Husk at kappflater må forsegles løpende ved montering.

Fortsatt samme MøreRoyal – bare enda råere og enda mer robust
MøreRoyal har over flere tiår blitt kjent som en kvalitetsmerkevare i norsk byggeindustri. Alle våre trematerialer kommer fra bærekraftig nordisk skogsdrift, og leveres med PEFC eller FSC®-sertifisering. Den miljøsertifiserte fabrikken vår i Surnadal tilpasser råvarene i ulike profiler og dimensjoner. Deretter trykkimpregneres og kokes materialene i olje under vakuum, for å få sin karakteristiske royalimpregnering i ulike fargenyanser.

Resultatet – ferdig behandlet kledning, tretak, lekter, terrassebord og konstruksjonsvirke med minimalt vedlikeholdsbehov og markedets beste råtegaranti. Sånn blir det prima vare av – midt i blinken for landet vårt med lang historie for trekledde bygg under krevende klimaforhold.

Ønsker du mer informasjon om våre produkter og prosjekter?
Følg oss på Facebook eller LinkedIn

Fortsatt like trygt å bruke den originale MøreRoyal-kledningen
Vår originale MøreRoyal kledning har i dag brannklasse E og kan brukes på det meste som bygges i tre, med enkle grep. Malt, beiset og royalimpregnert kledning er like trygt å bruke som det alltid har vært. Selv om vi lanserer en oppgradert kledning som møter kravet for klasse D, er også vår originale kledning fortsatt trygg i bruk.

Bruk av trekledning i klasse E i nybygg utløser dokumentasjonskrav som det er enkelt å oppfylle tilknyttet både privat boligbygging og større prosjekter. Her har Boligprodusentenes forening utviklet Branntrygg 2.0, som er en enkel veileder for fraviksrapportering ved bruk av trekledning.

Les mer på branntrygg.no

Norske hus trives best med levende trekledning
Hus og bygninger kledd i vakkert treverk er en viktig del av den norske kulturarven, og i dag har 2,2 millioner norske hus en eller annen form for trekledning. Nordisk tre er et miljøvennlig og bærekraftig materiale som har lang levetid og er rustet for det værharde og varierte klimaet vi har her i nord.

Boligprodusentenes Forening anslår at royalimpregnert kledning er brukt på 25-30 % av alle nybygde småbygg og fritidsboliger i Norge de siste årene. Så man kan trygt si at folket har talt – vakre, varige og vedlikeholdsvennlige royalkledninger er den moderne tolkningen av norsk kultur- og bygningshistorie.

Les også:

PRESSEMELDING: Talgø lanserer ny MøreRoyal kledning

For oppdatert informasjon, se talgo.no/premiere

Referanseprosjekter Talgø

Alta omsorgssenter

Alta omsorgssenter

Nybygg | Alta | 591 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger tilsvarende 5 bygninger i Alta med 168 leiligheter p...

Fýri Hemsedal

Fýri Hemsedal

Nybygg | Hemsedal | 400 Mnok

Fýri Hemsedal er et hotell- og leilighetskompleks i regi AB Invest AS, som...

Vannkunsten, Bispevika

Vannkunsten, Bispevika

Nybygg | Oslo | 739 Mnok

Nybygg av boligkompleks tilsvarende 9 bygninger i Oslo med 215 leiligheter på...

Vestnes Sjøpromenade

Vestnes Sjøpromenade

Nybygg | Vestnes | 5-10 Mnok

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg i Vestnes. Selve byggingen startet oktober 2...