Ny Rustikk eikegulvskolleksjon er formet av vår Smålänske arv.

Dato: 24 Mar 2015Det ulendte landskapet, de mørke skoger, de tindrende innsjøene og de utfordrende værforholdene i Småland gav næring til en sterk frihetsstolthets- og uavhengighetsfølelse blant folkene der. Disse kjennetegnene har overlevd i århundrer og fremelsket generasjoner med entreprenører. Det er i denne grunnfestede tradisjonen vi har funnet inspirasjon til vår nye kolleksjon.

Smålands historiske røtter ligger i landskapets myteomspunne skoger. Få våget seg inn i den dunkle, mystiske villmarken, og enda færre våget å utfordre de tretten høvdingene som holdt skogene i sin makt. Fellesnavnet på dem, som først gang ble omtalt på 1100-tallet, var Småland, som betyr de små landskapene. Den ville skjønnheten har inspirert vår nye kolleksjon med unike og rustikke gulv.


Med omgivelsene som inspirasjon har de skapt møbler og glassartikler som er berømt over hele verden. Det var også her Kährs begynte å arbeide med tre for mer enn 150 år siden.

I Småland kolleksjonen inngår tolv 1-stavsgulv i farger fra lyst til mørkt. Vi velger de eikene som har mest særpreg for å skape den rette følelsen. Hver planke er individuelt behandlet, på grunnlag av den unike sammensetningen av kvist, struktur og sprekker. Resultatet er en dynamisk overflate som endrer utseende etter belysningen i rommet og vinkelen man ser overflaten fra. Du kan føle de myke bølgene og variasjonene i overflaten når du går på gulvet – de kjærtegner føttene dine mykt.

Den nye linfrøoljebehandlingen av overflaten går dypt inn i treet, noe som fremhever variasjonene. Resultatet er et livlig og fyldig gulv med naturlig glans og følelse. En positiv bivirkning er at det bidrar til å øke andelen naturlige og fornybare råmaterialer.

Gulvene i Småland kolleksjonen er produsert av Kährs, i hjertet av skogene i smålandske Nybro, og har alle Kährs vanlige egenskaper som høyeste kvalitet, Woodloc® 5S låsesystem samt en 30-års slitasjegaranti.

    Gulvene er også SvanemerketFor mer informasjon, kontakt:
Leif Ivar Vangerud
Tel: +47 23 22 67 00
E-post: leif-ivar.vangerud@kahrs.com