Miljø og klima skal vektes minst 30% i offentlige anskaffelser - Kährs Zero vil bidra til å nå dette målet!

Dato: 15 Apr 2024

Kährs Zero og Kährs Zero & Green er et pvc-fritt alternativ til vinylbelegg. Det er et plastbelegg laget på rene polymerer, kalk og har ionomer (golfball) overflate. Zero bidrar også til lave utslipp i tillegg til at vi har laget et produkt som holder godt i 40 år og vel så det. (viser til epd) kun ved hjelp av vanlig renhold. Ingen polish/voks/highspeed.

40 års teknisk levetid

Ny epd for Kährs Zero/Zero & Green/Zero Sound. Dette, samt lav GWP kan du lese om i vår oppdaterte EPD 2024.

 

 

Oppdatert slitasjetest

Den tekniske levetiden er beregnet ut ifra flere tester – deriblant ISO 5470-1 Abration Test eller Taber-test som den også blir kalt.  

Hva er en Taber test?

Taber-tester utføres for å måle slitasjemotstand på materialer. En produktprøve monteres på en roterende plattform, der to spesifikke slitasjehjul (H18) senkes ned på prøven med et bestemt trykk (1000 gram). Vårt resultat er en måling av mengden belegg som løsner ved 1000 omdreininger.

Denne testen har vi utført flere ganger, den siste testen nå i 2023/2024. Vi ligger på så å si samme nivå for Kährs Zero som tidligere – nærmere tall er 54 mg ved bruk av H18 Wheel og 1000 grams vekt.

Til sammenligning, så har vi testet andre produkter også, og her er resultatet:

 

Zero har et så godt nivå fordi overflaten er en Ionomerblanding, det er det samme som er rundt en golfball, dette gjør at gulvet er ekstremt slitasjevennlig, rett og slett så å si ripefritt. Og derfor så kan vi også bekrefte en teknisk levetid på 40 år.

Les mer om Kährs Zero her.