MøreRoyal® kledning - markedets beste råtemotstand?

Dato: 19 Aug 2020

MøreRoyal® er dobbeltbehandlede materialer, som først er trykkimpregnert, og deretter kokt i olje under vakuum. Det gir formstabile kvalitetsmaterialer med ekstrem råtemotstand, en trygghet for alle som skal bygge. Kledning i MøreRoyal® leveres i et bredt spekter av klassiske og moderne profiler, og i flere ulike dimensjoner tilpasset ulike stilarter og arkitektur.

Kontakt oss på telefon 71 65 80 00 eller pr. epost.

«MøreRoyal®-behandlingen kapsler inn impregneringen i treet og sørger for beskyttelse overalt. Det blir som å ta på trykkimpregnerte materialer en ekstra beskyttende regnfrakk. Resultatet er en behandling som varer svært lenge, selv med påvirkning fra vær, vind og sollys.»
Brynjar Ansnes Moe, Salgssjef – Talgø MøreTre AS


Hvorfor velge kledning i MøreRoyal®?


Foto: Nathan Lediard

Foto: Nathan Lediard

Foto: Ingeborg Skrudland

 1. Klar til bruk
  MøreRoyal® er førstesorterte materialer som er klare til montering uten ytterligere toppstrøk. I MøreRoyal®-prosessen blir materialene behandlet på alle sider, slik ivaretas treets egenskaper uansett ytre påvirkning. Materialene kan monteres sommer som vinter, noe som gir stor grad av fleksibilitet.

 2. Formstabilt
  Et MøreRoyal® -materiale har egenskapene minimal vridning, krymping, svelling og sprekking. Formstabile materialer gjør monteringsjobben enkel.

 3. Mindre flising
  Materialer som blir MøreRoyal®-behandlet er beskyttet mot endringer påvirket av temperatur og fuktighet. Dette gjør at materialene fliser minimalt.

 4. Markedets beste råtemotstand (råteklasse 1)
  Materialene er behandlet på alle sider slik at man oppnår en ekstrem råtebeskyttelse. Behandlingen kapsler inn impregneringen i treet og sørger for beskyttelse overalt, også inn mot konstruksjon. Dette gjør at argumentet om råtefrihet står sterkt for et MøreRoyal®-produkt. Talgø MøreTre gir derfor hele 50 års råtegaranti på kledning.

 5. Vedlikeholdsvennlig
  MøreRoyal®-prosessen tilfører olje inn i treet, slik at behandlingen varer lenge. MøreRoyal® kledning kan fint stå i 10-20 år uten noen form for etterbehandling. I disse årene blir det en individuell, kosmetisk vurdering om man ønsker å etterbehandle med MøreRoyal® Treolje – avhengig av ytre påvirkning.

 6. Miljøvennlig
  MøreRoyal® er vurdert til å ha en svært god miljøprofil basert på bransjestandarden ECO-product, og brukes derfor hyppig i BREEAM-sertifiserte bygg. Vårt PEFC-sertifikat dokumenterer bruk av bærekraftig råstoff, og vi har miljødeklarasjonen EPD på våre materialer.

 7. Prisgunstig
  Sammenlignet med andre ferdigbehandlede kledningstyper kommer MøreRoyal® gunstig ut i pris. Siden MøreRoyal® er et ferdigprodukt vil innkjøpspris være noe høyere enn for halvfabrikat. Siden man ikke har behov for toppstrøk og materialene har lange vedlikeholdsintervallene gir MøreRoyal® imidlertid et svært godt langtidsregnskap.

 8. Farger
  Fargene på MøreRoyal® er transparente, noe som fører til at trestrukturen er synlig og gir materialene en levende overflate. Det blir også en svak variasjon i overflatespillet ved at kjerneved, yteved og kvist har forskjellig olje- og pigmentopptak. Kombinasjon av ulike farger av MøreRoyal® i prosjekter gir et variert og spennende uttrykk.

Hvilke valgmuligheter finnes innen MøreRoyal®?

Selv om materialenes kvaliteter og egenskaper er det aller viktigste, vil valg av profil og dimensjon ha stor betydning for hvilket uttrykk en fasade får. Mens noen kledninger passer best til den klassiske stilen, har det også kommet kledninger som er tilpasset moderne hus og boliger på markedet de siste årene. Det blir en smakssak og praktisk vurdering om huset ditt skal ha stående eller liggende, smal eller bred, slett eller profilert kledning. Kanskje vil du også kombinere flere typer kledning eller kombinere tre med andre materialer?

Les mer om MøreRoyal® kledningsprofiler her

Med et stadig voksende marked for funkisboliger og moderne hus har vi utviklet kolleksjonen Concise Collection®. Concise Collection® er en serie av trelastprodukter med rette linjer og skarpe kanter for et strammere uttrykk. En liten fas i hjørnet hindrer flising. Alle produktene har sawcut, en spesialbehandlet overflate som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og jevnere fargeheft. Vår «premiumserie» finnes som kledning, terrassebord, tretak, fasadelekter og balkongtopp.


Foto: Nathan Lediard

Foto: Nathan Lediard

Foto: Nathan Lediard

Se vår film om Concise Collection®
Les vår brosjyre om Concise Collection® herFoto: Hilde Hugsand

Foto: Hilde Hugsand

Les mer om hvorfor Novium velger MøreRoyal® på sine prosjekter her

Skjult innfesting

Concise kledning leveres med skjult innfesting, der skruer/spiker ligger gjemt i en not og fjær-lignende profil. Resultatet blir en mer homogen overflate uten skjemmende skruer eller spiker på veggen. Profilen er testet for deformasjon, råte og sprekkdannelser og godkjent av Norsk Treteknisk Institutt.


Trend: Fargen natur – gråner naturlig


Foto: Nathan Lediard

MøreRoyal® i fargen natur gråner over tid, og vil få en værgrå og fantastisk vakker patina etter hvert som den værpåvirkes. Det er et uttrykk som blir stadig mer etterspurt både blant arkitekter og kunder ellers. Vi ønsker en synlig trestruktur og materialer med en levende overflate.

Se vår film om fargen natur – og hvordan fargen utvikler seg over tid

Slik tar du vare på MøreRoyal® kledning

Dersom man ikke tar hensyn til det kosmetiske, bør det på vertikale flater etterfylles med MøreRoyal® treolje etter ca. 10-20 år for å erstatte olje som er slitt eller vasket ut, og for å ivareta oljeforseglingen som hindrer fuktvandring i treet.


MøreRoyal® Treolje
- benyttes til etterbehandling av MøreRoyal® kledning og tretak
- benyttes til behandling av kappflater

Pssssst! Husk å påføre MøreRoyal® Treolje i samme farge som materialene på alle kappflater for å forhindre fuktinntrengning i treet og bevare kosmetikken. Vi anbefaler å bruke en svamp for enkel og effektiv påføring. Legg svampen i en beholder og hell i MøreRoyal® Treolje i valgt farge. Press kappflaten mot svampen til den er godt dekket av olje.

Les mer om MøreRoyal® Treolje her

Husk at du må bruke MøreRoyal® Olje til MøreRoyal® for at garantibestemmelsene skal gjelde.

Lekter brukt på fasade


Lekter har tradisjonelt vært benyttet til utlekting av kledning og tak, men dagens byggestil inviterer til langt flere bruksområder. Lektene brukes blant annet i rekkverk og som designelement i fasader med påvirkning av byggets stil og arkitektur.

Concise fasadelekter

Concise fasadelekter har en høyere kvalitet og et stilrent og moderne design. De er særlig egnet til rekkverk og til å bryte opp fasader på bolighus og større bygninger. Overflaten har en sawcut finish som gir en «comfortstruktur», ikke ulik en børstet overflate. Denne blir jevn og fin med et eksklusivt preg, og med ekstra god fargeheft og mindre fiberreisning i materialene.

Les mer om Concise fasadelekter her

Referanseprosjekter Talgø

Alta omsorgssenter

Alta omsorgssenter

Nybygg | Alta | 591 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger tilsvarende 5 bygninger i Alta med 168 leiligheter p...

Fýri Hemsedal

Fýri Hemsedal

Nybygg | Hemsedal | 400 Mnok

Fýri Hemsedal er et hotell- og leilighetskompleks i regi AB Invest AS, som...

Vannkunsten, Bispevika

Vannkunsten, Bispevika

Nybygg | Oslo | 739 Mnok

Nybygg av boligkompleks tilsvarende 9 bygninger i Oslo med 215 leiligheter på...

Vestnes Sjøpromenade

Vestnes Sjøpromenade

Nybygg | Vestnes | 5-10 Mnok

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg i Vestnes. Selve byggingen startet oktober 2...