MøreRoyal® kledning – for deg som proff

Dato: 17 Aug 2022

MøreRoyal kledning tilbys i et bredt utvalg, tilpasset forskjellige stilarter og arkitektur, og er mye brukt av proffen på grunn av materialenes egenskaper og visuelle uttrykk.

Kledning i MøreRoyal®Kledningens oppgave er først og fremst å beskytte mot naturkreftene, og det gjør at populariteten til royalimpregnert kledning har vært jevnt økende over tid. MøreRoyal kledning er dobbelbehandlet, både trykkimpregnert og kokt i olje, noe som gir ekstra superkrefter i et røft, nordisk klima. Denne unike behandlingen sørger nemlig for materialer av premium kvalitet, med økt formstabilitet, ekstra lang holdbarhet (med 50 års råtegaranti) og lite behov for vedlikehold.

Dobbelt behandlet = dobbelt så bra!

Les mer om egenskapene til MøreRoyal her

I behandlingsprosessen tilføres det fargepigmenter, slik at resultatet er ferdig fargesatte materialer klare til bruk - uten toppstrøk. Kledningen får da en nydelig, transparent overflate hvor treverket virkelig kommer til sin rett. Samtidig sparer utbygger både tid og penger på å unngå etterbehandling på byggeplass. MøreRoyal er i dag tilgjengelig i fem ulike farger: natur, grå, setersvart, brun og oker.

Les mer om fargene til MøreRoyal her

Trygt å bruke royalimpregnert kledningDe siste årene har de branntekniske egenskapene ved trekledning blitt grundig testet. Resultatene viser at trekledning er like trygt å bruke enten den er beiset, malt eller royalbehandlet. MøreRoyal har i dag brannklasse E, og kan brukes på det meste som bygges i tre, med enkle grep.

Les mer om hvordan du bruker MøreRoyal kledning her
Les mer om branntrygg 2.0 – verktøyet for all behandlet kledning i tre

Valgets kvalerMøreRoyal kledning leveres i et bredt spekter av både klassiske og moderne profiler, i flere ulike dimensjoner og farger. Det blir en smakssak og praktisk vurdering om et prosjekt skal ha stående eller liggende, slett eller profilert, smal eller bred kledning.

Les mer om MøreRoyal kledning – Norges mestselgende royalimpregnerte kledning
Finn din forhandler her

Concise CollectionMed et stadig voksende marked for funkisboliger og moderne hus har Talgø utviklet kolleksjonen Concise Collection. En serie med premium materialer tilpasset moderne arkitektur, med rette linjer og definerte kanter for et strammere uttrykk, samt en liten fas i hjørnet som hindrer flising. Alle produkter i Concise Collection har sawcut, en spesialbehandlet overflate som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og jevnere fargeheft.

På Concise kledning har man også tatt i bruk skjult innfesting for den perfekte finish, med en fasade helt uten synlige skruer. Concise er royalimpregnert, på samme måte som øvrig MøreRoyal, og innehar dermed de samme kvalitetene.

Les mer om Concise kledning her
Finn din forhandler her

Naturlig uttrykk Fargene på MøreRoyal er transparente, noe som gir materialene mye liv og en synlig trestruktur. Det blir også nyanseforskjeller i fargespillet ved at kjerneved, yteved og kvist har forskjellig olje- og pigmentopptak. Her kommer treverkets naturlige fargevariasjoner til sin rett, uten å gjemmes bak en dekkende overflate.

De ulike fargene i fargepaletten vil alle påvirkes av ytre påvirkning og eksponering for vær og vind. Dette er en helt naturlig del av utviklingen for et MøreRoyal-produkt, og viktig å være klar over i valget av levende materialer.

Les mer om farger over tid i vår nyeste katalog

ReferanseprosjekterEr du på jakt etter informasjon om prosjekter hvor det er levert MøreRoyal? Sjekk ut våre referansesider, hvor du finner utdypende informasjon som lokalisering, byggherre, entreprenør, arkitekt, materialvalg, profiler, dimensjoner og farger på en lang rekke prosjekter. Du finner også spennende artikler om ulike prosjekter på våre inspirasjonssider.

MøreRoyal® for proffenVisste du at Talgø har egne sider for proffen, enten du er forhandler, håndverker, entreprenør, arkitekt eller landskapsarkitekt? På disse sidene har vi samlet informasjon som er ekstra relevant for deg, slik at du enkelt finner det du trenger.

Besøk Talgøs sider for proffen her

Spørsmål om prosjekt?

Ta kontakt med vår proffkontakt – vi rådgir deg gjerne i bruk av MøreRoyal.

Brynjar A. Moe
Salgssjef – PROFF

Telefon:               +47 932 45 317
Epost:                   brynjar.ansnes.moe@talgo.no 

Referanseprosjekter fra Talgø

Alta omsorgssenter

Alta omsorgssenter

Nybygg | Alta | 591 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger tilsvarende 5 bygninger i Alta med 168 leiligheter p...

Fýri Hemsedal

Fýri Hemsedal

Nybygg | Hemsedal | 400 Mnok

Fýri Hemsedal er et hotell- og leilighetskompleks i regi AB Invest AS, som...

Vannkunsten, Bispevika

Vannkunsten, Bispevika

Nybygg | Oslo | 739 Mnok

Nybygg av boligkompleks tilsvarende 9 bygninger i Oslo med 215 leiligheter på...

Vestnes Sjøpromenade

Vestnes Sjøpromenade

Nybygg | Vestnes | 5-10 Mnok

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg i Vestnes. Selve byggingen startet oktober 2...