MøreRoyal = Et enklere byggeprosjekt

Dato: 23 Jan 2023

MøreRoyal-effekten gir en smidigere og mer effektiv byggeprosess med fiks ferdige materialer som krever kun lite og enkelt vedlikehold over tid.

MøreRoyal – fiks ferdig fra fabrikk til fasade
Når kledningen skal opp på veggen på restaureringsprosjekter eller nybygg er første punkt å få opp stillaset. Men hvor mange prosesser må egentlig kledningen gjennom før stillaset omsider kan plukkes ned igjen? Ubehandlet og grunnet kledning krever flere strøk med beis eller maling, spiker og skruehull må forsegles– og delvis beiset eller malt kledning må få nytt toppstrøk etter kort tid.

MøreRoyal kan som en av få trekledninger levere en one-stop-shop-løsning. Kledningen er 100% ferdigbehandlet, klar til å skrus på veggen, uten behov for ekstra toppstrøk. Med andre ord; MøreRoyal kommer fiks ferdig fra fabrikk til fasade.

Med kledningsprofilene fra MøreRoyal Concise Collection skjules i tillegg alle festemidler i not og fjær. Skjult innfesting gjør monteringsjobben enda mer effektiv – og gir samtidig en plettfri fasade, helt uten synlige spiker eller skruer.

En ny MøreRoyal kledning i brannklasse D
Familieselskapet Talgø har jobbet i trevareindustrien siden slutten av 1800-tallet og har gjennom årenes løp stadig måttet utvikle og tilpasse seg et marked i endring. Nyheten MøreRoyal kledning 2.0, med forbedrede brannegenskaper, er selskapets nyeste innovasjon for framtidens bygg. En royalimpregnert kledning med brannklassifisering D-s3,d0, fiks ferdig til montering på vegg, gjør den nye kledningen til den eneste i sitt slag.

Vedlikeholdsvennlige materialer
MøreRoyal er dobbeltbehandlede materialer som først trykkimpregneres, og deretter kokes i olje under vakuum. Impregneringen kapsles inn i treet og sørger for effektiv beskyttelse overalt – nesten som en ekstra beskyttende regnfrakk. Denne behandlingen gir treet lang holdbarhet, selv med påvirkning fra vær, vind og sollys.

Dobbeltbehandlingen MøreRoyal-materialene går gjennom, gir et vedlikeholdsbehov som er langt mindre og enklere enn for mange andre typer trevirke. Faktisk vil en MøreRoyal-kledning først trenge påfyll av olje etter 10-20 år.

Selv MøreRoyal trenger noe løpende omtanke
Når det kommer til levende tre vil det alltid være behov for litt omtanke for å ivareta treets kvaliteter og egenskaper. Her kommer man generelt langt med en årlig husvask – uansett type behandling.

Fargene på MøreRoyal vil imidlertid påvirkes av ytre krefter. Hvor ofte du ønsker å friske opp fargene med olje blir en smakssak og individuell vurdering, da mange forhold vil påvirke hvor fort fargene blekner. At fargene blir dusere med tiden betyr ikke at materialene har mistet sin kvalitet, oljen er nemlig kokt inn i treet og sørger for at de fortsatt er beskyttet.

MøreRoyal – den moderne tolkningen av norsk trekultur

De karakteristiske MøreRoyal-fargene er høyt verdsatt over hele landet vårt. Mange vil påstå at MøreRoyal blir enda vakrere etter noen år i vær og vind, andre velger å friske opp fargene av estetiske årsaker. MøreRoyal symboliserer uansett det tidløse og naturlige uttrykket i trekulturen vår – tolket på en moderne måte.

Alle foto: Lediard Foto AS

Referanseprosjekter fra Talgø

Alta omsorgssenter

Alta omsorgssenter

Nybygg | Alta | 591 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger tilsvarende 5 bygninger i Alta med 168 leiligheter p...

Fýri Hemsedal

Fýri Hemsedal

Nybygg | Hemsedal | 400 Mnok

Fýri Hemsedal er et hotell- og leilighetskompleks i regi AB Invest AS, som...

Vannkunsten, Bispevika

Vannkunsten, Bispevika

Nybygg | Oslo | 739 Mnok

Nybygg av boligkompleks tilsvarende 9 bygninger i Oslo med 215 leiligheter på...

Vestnes Sjøpromenade

Vestnes Sjøpromenade

Nybygg | Vestnes | 5-10 Mnok

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg i Vestnes. Selve byggingen startet oktober 2...