Møreroyal®: Concise Collection®

Dato: 9 Sep 2020

Endelig – en serie trelastprodukter for den moderne bolig

Med et stadig voksende marked for funkisboliger og moderne hus har vi utviklet kolleksjonen Concise Collection®. En serie av trelastprodukter til moderne arkitektur med rette linjer og skarpe kanter for et strammere uttrykk. En liten fas i hjørnet hindrer flising. Alle produktene har sawcut, en spesialbehandlet overflate som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og jevnere fargeheft. Vår «premiumserie» finnes som kledning, terrassebord, tretak, fasadelekter og balkongtopp.

Kontakt oss på telefon 71 65 80 00 eller pr. epost.

«Concise Collection® gjennomgår den samme behandlingen som øvrig MøreRoyal®, og holder derfor samme høye kvalitet. Samtidig er det lagt ekstra vekt på design, og det er nok den viktigste årsaken til kolleksjonens popularitet. Ikke minst merker vi økt etterspørsel etter kledning, hvor man får strøken finish med skjult innfesting.» 

Brynjar Ansnes Moe, Salgssjef – Talgø MøreTre AS

Se vår film om Concise Collection®
Les vår brosjyre om Concise Collection® her

Hvorfor velge Concise Collection®?

  1. MøreRoyal kvalitet

MøreRoyal® er førsteklasses, ferdig behandlede materialer, mye brukt på prosjekter med høye krav til kvalitet, lite vedlikehold, lang levetid og miljø. Concise Collection® gjennomgår samme produksjonsprosess som øvrig MøreRoyal®, og materialene har derfor de samme unike egenskapene, uansett om du velger kledning, terrassebord, tretak, fasadelekter eller balkongtopp.

Les mer om MøreRoyal® her

  1. Design i fokus

Concise Collection® er utviklet med bakgrunn i trender i tiden, og har fått et stilrent og moderne design, hvor alle avrundede former er erstattet med skarpere kanter og rettere linjer. Overflaten på materialene har også fått velfortjent oppmerksomhet. En sawcut finish som gir mindre fiberreisning og bedre fargeheft, og en «børstet» følelse. Godt å se på, godt å ta på!

Concise Collection® var kandidat til byggenæringens innovasjonspris i 2019.

  1. Enhetlig kolleksjon

Concise Collection® er utarbeidet som en enhetlig kolleksjon, hvor du vil finne samme uttrykk og finish på alle produkter i serien. Det gir et balansert og gjennomført design på ethvert prosjekt.

  1. Skjult innfesting

Concise kledning leveres med skjult innfesting, der skruer/spiker ligger gjemt i en not og fjær-lignende profil. Resultatet blir en mer homogen overflate uten skjemmende skruer eller spiker på veggen. Profilen er testet for deformasjon, råte og sprekkdannelser og godkjent av Norsk Treteknisk Institutt.

Les mer om MøreRoyal® kledning med skjult innfesting her

  1. Farger

Fargene på MøreRoyal® er transparente, noe som fører til at trestrukturen er synlig og gir materialene en levende overflate. Det blir også en svak variasjon i overflatespillet ved at kjerneved, yteved og kvist har forskjellig olje- og pigmentopptak. Kombinasjon av ulike farger av MøreRoyal® i prosjekter gir et variert og spennende uttrykk. Concise Collection® er tilgjengelig i alle MøreRoyal® farger: natur, oker, brun, grå og setersvart.

Les mer om Concise Collection® her

Les mer om hvorfor Novium velger Concise Collection® på sine prosjekter her

Hvilke valgmuligheter finnes i Concise Collection®?

Concise kledning

Spiker/skruehoder vil på ferdig fargesatte materialer som MøreRoyal® ikke bli overmalt, og kan da bli svært synlige, spesielt på mørke farger. Dette har MøreRoyal® løst ved å ta i bruk skjult innfesting på vår unike, spesialutviklede kledning. Concise kledning er tilgjengelig i dimensjonene 22x98, 22x123, 29x98 og 29x123 - bruk gjerne ulike dimensjoner og tykkelser i miks for et ekstra spennende sluttresultat.

Concise terrasse

Terrassebord Concise UNO er et ensidig terrassebord med et stramt, stilrent og moderne formspråk. Overflaten har en «sawcut» finish, ikke ulikt en børstet overflate. Dette gir en jevn og fin overflate som er behagelig å gå på og som samtidig gir et eksklusivt preg.

Nyhet! Bruk Concise lekter som terrasse!
Les mer om Concise lektegulv her

Concise fasadelekter

Mens lekter tidligere var ensbetydende med konstruksjonsvirke, har lektene nå fått fornyet oppmerksomhet og utvidet bruksområde. Lekter gjør nemlig sitt inntog på fasader over det ganske land, hvor de brukes som fasademateriale, eller som designelement for å bryte opp og skape et mer spennende sluttresultat. Med lekter på godt synlige deler av et bygg stilles det høye krav til kvaliteten på materialene. Concise fasadelekter har en høyere kvalitet, og er særlig egnet til rekkverk og til å bryte opp fasader på bolighus og større bygninger.

Les mer om lekter som element på fasade her

Concise balkongtopp

En balkongtopp brukes som toppbord på rekkverk til terrasser, og kan være tilgjengelig i ulike profiler. MøreRoyal® balkongtopp er en del av vår Concice Collection®, med et strammere, renere og mer moderne design, og med samme høye kvalitet som øvrige MøreRoyal®-produkter.

Concise tretak

Taket er naturlig nok den mest utsatte delen av bygget med påvirkning fra regn, vind, sol og skiftende temperaturer. MøreRoyal® er derfor et svært godt valg når tekkematerialer skal velges, med ekstrem råtebestandighet som en av produktfordelene. MøreRoyal® tretak er vakre, varige og miljøvennlige, og MøreRoyal®-behandlingen gjør at treet ikke suger vann, er lett i vekt og raskt å legge. Som tilbehør finnes også takrenner i tre og rennekorker. Sammenligner du tretak med andre naturtak i torv eller stein vil du finne at tretak er et godt alternativ også prismessig.

Concise tretak er falset med en helt annen profil enn de tradisjonelle tretakene. Bordene blir liggende ved siden av hverandre og gir en homogen flate med bare 4-5 mm spalte mellom bordene, og et mer moderne uttrykk. Bordet er fullt vendbart med sawcut finish på begge sider.

Les mer om MøreRoyal® tretak her
Les mer om hvordan du monterer tretak her

PROSJEKT: FÝRI HEMSEDAL

Fýri Hemsedal er et hotell- og leilighetskompleks i regi AB Invest AS, som består av Fýri Resort og Fýri Tunet. Fýri Resort, et topp moderne konferansehotell plassert mellom alpinanlegget og sentrum i Hemsedal, hadde offisiell åpning i desember 2019. Ikke lenge etter flyttet de første beboerne inn på Fýri Tunet, hvor det er bygd 24 nye leiligheter i to frittstående hus i nær tilknytning til hotellet.

Talgø MøreTre AS har levert tretak og kledning til prosjektet Fýri Hemsedal.

Les mer om prosjektet Fýri Hemsedal her
 

Referanseprosjekter Talgø

Alta omsorgssenter

Alta omsorgssenter

Nybygg | Alta | 591 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger tilsvarende 5 bygninger i Alta med 168 leiligheter p...

Fýri Hemsedal

Fýri Hemsedal

Nybygg | Hemsedal | 400 Mnok

Fýri Hemsedal er et hotell- og leilighetskompleks i regi AB Invest AS, som...

Vannkunsten, Bispevika

Vannkunsten, Bispevika

Nybygg | Oslo | 739 Mnok

Nybygg av boligkompleks tilsvarende 9 bygninger i Oslo med 215 leiligheter på...

Vestnes Sjøpromenade

Vestnes Sjøpromenade

Nybygg | Vestnes | 5-10 Mnok

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg i Vestnes. Selve byggingen startet oktober 2...