Materialer og terrassebord i 100% resirkulert plast

Dato: 2 Mar 2022

Det unike og holdbare materialet Govplast er både vedlikeholdsfritt og bærekraftig.

Resirkulering gir nytt liv til materialer som ellers ville havnet som avfall, og ved å benytte resirkulerte eller resirkulerbare produkter gjør du både miljøet og samfunnet en kjempetjeneste. Gjenbruk sparer jordkloden for påkjenningen av overflødig plast i både havet og naturen - og har i tillegg et stort potensiale når det kommer til utviklingen av nye og spennende produkter.

Unikt og holdbart
Govaplasts egenskaper som gjør det spesielt egnet til utemøbler og konstruksjoner hvor kvalitet og varighet står i fokus. Govaplast startet sin produksjon i 1995, og er i dag markedsleder innen produksjon av bærekraftige produkter i resirkulert plast. Deres profilproduksjon benytter seg av plastmaterialene PE og PP, og består av 100 prosent plast hentet fra kapp og restmaterialer. Materialene er i tillegg til å være resirkulerte også fullstendig resirkulerbare, et grep som sikrer en bærekraftig og miljøvennlig produksjonssyklus.

Govaplast-materialene har meget lang varighet og er UV-bestandige, som bevises med hele ti års garanti på produktene. Produktet sprekker ikke, fliser ikke og er svært slitesterkt. Produkter produsert i Govaplast er fullstendig vedlikeholdsfrie, men også råtebestandige. Materialet er ekstremt hærverksresistent - det er enkelt å fjerne graffiti og eventuelle riper eller skader i overflaten kan repareres med varmluftspistol. Møbler av Govaplast tåler å stå ute året rundt, og dets isolerende egenskaper gjør at benken vil føles lun å sitte på.

Hos oss er det også mulig å leie utemøbler, les mer her.

Kan også brukes som materiale
Materialene kan kobles sammen med andre komponenter blant annet ved hjelp av treskruer, Govaplast absorberer ikke fukt eller andre ikke- løsende væsker, men vil utvide seg noe i temperatursvingninger. Dette er enkelt å beregne. En egen temperatur/utvidelsestabell er å finne i fabrikkens tekniske spesifikasjoner.

Materialets strukturelle overflate gjør at det ikke er glatt å gå på, selv i vått vær. Strukturen kommer naturlig når profilene støpes i form, og imiterer ikke trestruktur. Det kreves ikke spesialverktøy for å bearbeide materialene, og normalt trebearbeidingsverktøy kan benyttes på samme måte som på tre.

Les mer om Govaplast som materiale her

Referanseprosjekter fra Norfax AS

Leskur og sykkelparkering ved ny riksvei

Leskur og sykkelparkering ved ny riksvei

Nybygg | Løten | 5,5 Mrd nok

Nybygg av samferdsel i Løten. Selve byggingen startet Juni 2018 med en beregn...

Franklintorget, Fv. 356 (Grønn Lenke)

Franklintorget, Fv. 356 (Grønn Lenke)

Rehab | Porsgrunn | 30-40 Mnok

Rehab av fritidsbygg- og anlegg i Porsgrunn. Selve byggingen startet mai 2021...

Elvelangs GS-vei, Petersøya - Ringeriksgata

Elvelangs GS-vei, Petersøya - Ringeriksgata

Nybygg | Ringerike | 10 Mnok

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg i Ringerike. Selve byggingen startet Januar ...