Kährs lanserer Svanemerkede parkettgulv

Dato: 14 Okt 2014

Tregulvprodusenten Kährs lanserer Svanemerkede gulv. Steget til å Svanemerke er et naturlig resultat av et langsiktig miljøarbeid. Kährs var blant de første tregulvprodusentene i verden til å redegjøre for sitt miljøarbeid i et årlig offentlig miljøregnskap i overensstemmelse med EMAS. «Vi har merket en økt etterspørsel på miljømerkede gulv både for offentlig miljø og private boliger, og vi har tilfredsstilt kravet til Svanemerking lenge», sier Bruce Uhler, miljøambassadør på Kährs.

Våren 2014 lanserer Kährs et 40-talls Svanemerkede oljede gulv. I mai følger også et antall lakkerte gulv. Målet er at samtlige Kährs gulv produsert i Nybro skal være Svanemerket innen sommeren 2014

Kährs er an av verdens eldste tregulvprodusenter og har over 150 års erfaring med å produsere produkter i tre. Firmaet har også lenge vært i førersetet når det gjelder produksjon av miljøtilpassede gulv og produksjonsenheten har vært ISO 14001-sertifisert siden 1997. Et viktig steg for miljøet var introduksjonen av det moderne tregulvet 1941, som innebærer at råmaterialet utnyttes så effektivt som mulig. Konstruksjonen slo raskt igjennom og benyttes i dag ved parkettproduksjon over hele verden. I mange år har et av miljømålene til Kährs vært å kontinuerlig øke innkjøpet av råvarer som har vært sertifisert av FSC (Forest Stewardship Council), PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) eller andre sertifiseringer som aksepteres i samarbeid med ledende miljøorganisasjoner.

- Miljøarbeidet gjennomsyrer hele produksjonens vei fra skog til sluttbruker – fra utvalg av råvarer og de metoder av overflatebehandlinger vi benytter til den limfrie fugen Woodloc®, som er en Kährs-innovasjon, sier Bruce Uhler.

Svanen – Nordens offisielle miljømerking
Svanen ble Nordens offisielle miljømerke for drøye 20 år siden. Målet var å gi nordiske forbrukere en mulighet til å velge de beste produktene på markedet av miljøhensyn. Svanen, som eies av staten, bestemmer hvilke produkter som kan bli Svanemerket ut i fra en livssyklusanalyse, der en vurdering gjøres av hvilken miljøbelastning en produktgruppe har når det gjelder blant annet energiforbruk, vannforbruk, kjemikalier og avfall.

For mer informasjon og høyoppløselige bilder, kontakt:
Leif Ivar Vangerud
Tel: +47 23 22 67 00
E-post: leif-ivar.vangerud@kahrs.com

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår