Innemiljø er viktig for helse, trivsel og produktivitet.

Dato: 2 Mai 2018

Innemiljøet er viktig for helse, trivsel, funksjon, produktivitet og læring. Innemiljøets kvalitet bestemmes av mange ulike faktorer, og det er vanskelig å bevise hva som er viktigst. Valg av materialer, ventilasjon, renhold, bekjemping av fukt, temperaturforhold og driftsrutiner, er alle faktorer som påvirker innemiljøet.

I valg av gulvbelegg er det en rekke forhold som må vurderes. Det er ulike behov, bruksområder og muligheter i bolig, barnehage, skole, kontorbygg osv., og også for forskjellige rom i en gitt bygning.

 

BREEAM-NOR

BREEAM er Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC) i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge.

  • Alle GERFLOR sine vinylgulv er BREEAM-NOR godkjente.


Emisjoner er også et omdiskutert tema iforhold til gulv.

  • Alle GERFLOR sine linoleumsbelegg er Svanemerket
  • GERFLORs vinylgulv er sertifisert av RTS, og innehar godkjenningen M1.

 


Forvalting, drift og vedlikehold som miljøargument

Drift og vedlikehold er en vesentlig faktor både i miljøregnskapet og for innemiljø/helse.
Renhold og vedlikehold skal tilpasses materialet, og belastningen det er utsatt for. Produsentens anvisning og anbefalinger for renhold bør alltid følges.

Det blir årlig installert nærmere 2,5 millioner m2 vinylgulv kun på prosjekt markedet i Norge.
Vinyl er det mest brukte gulvmaterialet innenfor offentlig forvaltning på grunn av sine eksepsjonelt gode bruksegenskaper og lave forvaltingskostnader

For mer info ta kontakt med oss på tlf +47 64 95 60 70 eller post@gerflor.no.Brosjyre

FÅ NYHETER OM MATERIALE OG PRODUKTER - RETT I INNBOKSEN

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår