Gerflor’s Resirkuleringsprogram: Second Life

Dato: 13 Mai 2024

Som en ledende aktør innen gulvindustrien, har vi en forpliktelse til bærekraftig utvikling og sirkulær økonomi gjennom vårt innsamlings- og resirkuleringsprogram Second Life.

I mange år har Gerflor tilbudt innsamling av avfall fra kapp og rester.

Med vårt fornyede Second Life program utvider vi nå tilbudet betydelig. Dette forbedrer igjen vårt bidrag til miljøvern, og integrerer enda mer resirkulert materiale i produksjonen av Gerflor gulvbelegg.

Dette gjør vi for å konsekvent skåne verdifulle råstoffressurser.

Bli en del av denne ideen og sikre deg bærekraftige fordeler som partner av Second Life!

Hva er Second Life?

“Second Life” er et program som ble etablert av Gerflor for å takle utfordringene med avfallsstyring og resirkulering i gulvindustrien. Programmet fokuserer på innsamling og resirkulering av gulvavfall på hvert trinn i produktets livssyklus, fra produksjon og installasjon til end-of-life.

Hvordan fungerer det?

Gerflor har satt opp to forskjellige systemer for å møte utfordringene med avfallsinnsamling.

Det første systemet, “Second Life”-programmet, fokuserer på innsamling av installasjonsavfall og “rene” end-of-life produkter, som limfrie REACH-kompatible varer.

Det andre systemet håndterer andre gulvprodukter (gulv med limreseter, blandet med andre materialer eller med råvarer som kan gi utfordring for resirkulering). Dette en en mer komplisert prosess, som krever individuell håndtering fra prosjekt til prosjekt.

Second Life i praksis

I vårt resirkuleringsprogram skjer tilbakeføringen av avfallskapp, ikke-limte/rent gulvbelegg og gamle lagerbeholdninger enkelt inn i materialkretsløpet:

  1. Innsamling og henting av avfall i bedriften din eller på byggeplass
  2. Sortering og forberedelse av materialet for resirkulering
  3. Rent granulat blir bearbeidet og gjøres klar for bruk i nye gulv
  4. Renset og klart granulat introduseres i ny produksjon
  5. Nytt produkt, med resirkulert materiale forlater produksjonsanlegget
  6.  Starten av et nytt «liv» i form av nytt produkt

Last ned brosjyre

 

Gerflor’s bidrag til en bærekraftig fremtid


Vårt Second Life Resirkuleringsprogram er en viktig del av Gerflors bærekraftstrategi.

Vi legger stor vekt på miljøvennlighet – både i produktutvikling og materialkomposisjon, samt i anleggs- og produksjonsteknologi. Vi prioriterer også bruk av fornybar energi ved våre produksjonssteder i Tyskland, Frankrike og globalt.

Materialkretsløp etter prinsippene til "Cradle to Cradle"

For å skåne knappe råstoffressurser, består våre gulvbelegg allerede i dag av en svært høy andel resirkulert materiale – for eksempel utgjør det 80% av de slitesterke GTI-flisene. På veien mot en konsekvent sirkulær økonomi utvikler vi en stor del av våre nye produkter i tråd med de strenge kriteriene til 'Cradle to Cradle'-prinsippet og bruker omfattende livssyklusanalyser.  Dette betyr: Gerflor gulvbelegg er grunnleggende utformet for optimal resirkulering – akkurat her kommer vårt Second Life Resirkuleringsprogram inn i bildet.  

Konsekvent bruk av naturlige materialer

Ikke minst utvider vi, også med tanke på optimalisert resirkulering, kontinuerlig bruken av naturlige råvarer i produktene våre. Våre DLW linoleumsbelegg består for eksempel av 98% naturlige og mineralbaserte råvarer, hvorav 76% er hurtig fornybare.