Riktig gulv til fleridrettshall

Dato: 25 Jan 2023

Valg av gulv i fleridrettshall er en stor og viktig investering, og mange hensyn må tas.
Gulvet må ivareta brukernes helse og sikkerhet, samtidig at det skal tåle å bli brukt til mange forskjellige aktiviteter over lang tid, uten å bli slitt, og uten store vedlikeholdskostnader.

Forvaltning og vedlikehold av gulvet er en stor del av det totale miljøregnskapet, og bør alltid være med i vurderingen når man ser på miljøbelastningen av et produkt.

Tradisjonelt har parkett vært mest utbredt som gulv i sportshaller, fleridrettshaller. I dag har vinylgulv tatt over lederposisjonen. Vinylgulv er enkelt å vedlikeholde, gir god støtdemping for alle (uavhengig av alder, vekt & høyde), og er ideell til mange forskjellige sports- og fritidsaktiviteter.

Gymsaler og idrettshaller er de opplagte stedene du finner sportsgulv. Gulvtypens gode støtdempende egenskaper gjør det egnet også til bruk i fitness sentre, barnehager, sykehus, eldresentre og omsorgsboliger.

Mange har fått opp øynene for at sportsgulvets gode støtdempende egenskaper kan redusere kraftig de skadene som oppstår når en person faller. Det er stor forskjell mellom å falle på et tynt belegg på et betongunderlag eller på parkett, og på et sportsgulv.

Sammen med støtdempingen - som i tillegg til å hindre fallskader også reduserer belastningsskader- er to andre egenskaper som er særdeles viktige for et bra sportsgulv:

Det skal gi riktig friksjon. Med for lite friksjon sklir man lett, og ved for mye friksjon sitter foten fast mot gulvet når man vrir seg. Begge kan lett forårsake ubehag og i verste fall alvorlige skader. Gulvet skal også være lett å gjøre rent og holde lenge med minimalt vedlikehold.

Taraflex er ikke kun for Olympiere!
Gerflors TARAFLEX® sportsgulv er det mest utbredte sportsgulvet i verden. Varemerket har vært et referansepunkt for innendørs sportsgulv i over 60 år.
Siden 1947 har Gerflors TARAFLEX® sportsgulv vært benyttet av de største internasjonale idrettsforbundene (volleyball, håndball, badminton, bordtennis). Gjennom samarbeid med disse forbundene har Gerflor vært til stede ved sommer-OL siden 1976, dvs. 40 år med olympiske leker!

Teknologi og kunnskap for optimal komfort og sikkerhet under utøvelsen av fysisk aktivitet er i fokus.

Taraflex sportsgulv er et slitesterkt og skånsomt sportsgulv som passer alle typer av ballsporter og gymnastikk for både mosjonister, eliteutøvere, barn og eldre.

Gulv for mange type fritids-og sportsaktiviteter med stort utvalg av farger

Om du ønsker et gulv utenom det vanlige, noe helt spesielt, da er My TARAFLEX® Fun Designs det riktige valget. Her kan man slippe løs kreativiteten med alle de fantastiske fargene og flotte design. Lek deg frem til det drømmegulvet! Start leken her.

Les mer om våre TARAFLEX® gulv.

Kontakt oss på tlf: 64 95 60 70, eller e-post post@gerflor.no.