ZinkMagnesium – et levende materiale for takrennesystem og båndtekking.

Dato: 13 Mar 2020

Plannja tilbyr nå ZinkMagnesium på takrenneprodukter og båndtekkingsplater. Det er en relativt nyutviklet og avansert metallegering som gir svært gode kvaliteter i form av korrosjonsbestandighet og patinering.

Materialet har en overflate bestående av 3 % magnesium, 3,5 % aluminium og 93,5 % sink. Det dannes altså et tynt sjikt av magnesiumoksid som gjør materialet svært motstandsdyktig mot korrosjon. Dette gir seg også utslag i at platene blir selvheldbredende i klippkanter og perforering.ZinkMagnesium patineres med tiden og antar en vakker mørkere grånyanse. Prosessen er forholdsvis rask, avhengig av miljø kan man allerede etter seks måneder kunne se en merkbart mørkere overflate. Etter ytterligere noen år vil utseende ha en tydelig mørkere nyanse. Det er likevel verdt å nevne at overflaten er overmalingsbar, noe som gjør materialet enda mer fleksibelt og anvendelig.Ny

6 måneder

4 år


ZinkMagnesium har en korrosjonsklasse C4 og et overflatebelegg som tilsvarer 24 mµ på hver side. Garantitiden er 20 år for båndtekking og 10 år for takrennedeler. Platene er 0,6 mm tykke og veier 4,9 kg/m².

Les mer her