Usynlig passiv brannbeskyttelse

Dato: 30 Apr 2018

Vennesla Kulturhus og Bibliotek har blitt belønnet med flere arkitekturpriser, deriblant Statens Byggeskikkpris 2012.
Biblioteket har 54 søyler av limtre og 27 ribber av limtre som bærer taket. Bærende innervegger, etasjeskillere, heishus og mesanin er i massivtre. Med så mange viktige komponenter i tre er det viktig med en godkjent brannbehandling av treverket. Takket være den brannhemmende lakken ES/VFR som Biokjemi Norge leverer er i prinsippet alt treverk beskyttet til B s1 d0 klassifisering.

Gjennom en av Biokjemi Norge sine autoriserte samarbeidspartnere, har cirka 4000m2 blitt behandlet.

Biokjemi Norge as har også levert en brannsikker løsning for å hindre brannspredning mellom lufting i taket.

USYNLIG BRANNBESKYTTELSE
Den brannbeskyttende lakken som er brukt i Vennesla bibliotek heter ES/VFR. Den leveres som hvit maling eller som klar lakk, ES/VFR har brannklassifisering til B s1 d0 som erstatter gamle Norske klassifiseringer In1, In2, Ut1 og Ut2.
ES/VFR er vannbasert og utviklet for å beskytte trematerialer.

Ideen bak ES/VFR er at malingen/lakken skal beskytte underlaget mot antennelse og spredning av flammer. I malingen/lakken finns produkter som gjør det vanskelig for flammer og spre seg, og finessen er at beskyttelsen også er så og si usynlig på treverket.

Kontakt Biokjemi Norge for mere informasjon eller hjelp til ditt prosjekt.
Tlf: 38 15 30 20 post@biokjemi.no

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår