Behov for å oppgradere brannkrav i en betongkonstruksjon?

Dato: 5 Des 2022

Aithon A90H 
Brannisolerende maling til betong

Brannbeskyttelse av betong dreier seg først og fremst om å beskytte armeringen, som ligger inne i vegg, tak, søyler eller bjelker. Vi ser ofte et behov for denne typen brannsikring i forbindelse med bygg som søker bruksendring. Typisk eksempel kan være at takkonstruksjonen krever oppgradering fra REI90 til REI120. Dette kan du løse enkelt med AITHON A90H.

A90H er en vannbasert brannisolerende maling som beskytter betongblokker, betong bjelker med mer.

Malingen er enkomponent og leveres i spann på 20 kg. Aithon A90H er testet etter europeiske og internasjonale standarder. Toppstrøk er sjelden nødvendig, men kan leveres i system med AITHON A90H, om det ønskes annen farge enn hvit.

Som på bildet over, har vi ofte levert AITHON A90H til kontorlokaler, hvor det kreves oppgradering av brannmotstand i taket i forbindelse med oppussing/bruksendring. Dette er et fryktelig godt alternativ til for eksempel teknisk isolasjon. 1 mm brannmaling kan i mange tilfeller godskrive helt opp til 3,5 cm med betongoverdekning og opptil 5 cm isolasjon. Ved å brann male vil du beholde takhøyden, samt at de tekniske installasjonene som ventilasjon, rør og elektro, vil enkelt kunne festes rett i det nymalte taket. Det er ikke like enkelt, om det for eksempel er etterisolert.          

       

Over ser vi et eksempel på hvordan malingen jobber i et branntilløp. Den forkuller seg, kjøler ned og beskytter veggen som ligger bak.Dette bildet er tatt etter 120 minutter i brann.


Kontakt oss gjerne om det er noe vi kan hjelpe med.
Epost: post@biokjemi.no
Telefon: 38 15 30 20 

Referanseprosjekter fra Biokjemi Norge AS

Kilden Kulturhus

Kilden Kulturhus

Nybygg | Kristiansand | 1660,0 Mill

Nybygg av kulturhus i Kristiansand på 6 etasjer. Selve byggingen startet febr...

Kongsvinger festning

Kongsvinger festning

Utv. reparasjon | Kongsvinger | 7 Mnok

Utv. reparasjon av museum tilsvarende 2 bygninger i Kongsvinger. Selve byggin...

Bøler Kirke
Operahuset i Oslo