Unngå driftsstans med en serviceavtale

Dato: 24 Apr 2024

Vår erfarne serviceleder og tekniker, Alexander Bjerke Hansen, understreker betydningen av servicekompetanse for å oppnå optimal effektivisering og hindre kuldetap i kjøle- og fryserom. Han forteller også hvordan våre skreddersydde serviceavtaler kan bidra til at du unngår driftsstans og unødvendige kostnader som kommer med det.

- Servicekompetanse er helt avgjørende i vårt arbeid. Ved å ha dedikerte teknikere som kan håndtere reparasjon, oppgradering og utskifting av dører og porter, sikrer vi at våre kunder oppnår høy effektivitet og minimalt kuldetap, sier Alexander.

Han begynte i Svalinn for 16 år siden som utdannet tømrer, men hans alltid tilstedeværende interesse for tekniske aspekter ledet ham mot dør- og portservice. Etter å ha jobbet med panelmontasje i noen år, fikk han muligheten til å jobbe med reparasjon og serviceoppdrag. Han utviklet seg fra montør til servicetekniker og deretter til serviceleder i 2018, med en sømløs overgang mellom de forskjellige rollene. Alexander er tilknyttet vår avdeling på Nesbru.

Serviceleder, Alexander Bjerke Hansen.

På Vestlandet tilbyr vi også serviceavtaler og vår egen Christian Nøttveit Seilen kan bistå med servicebehov. Christian er utegående servicetekniker og er tilknyttet kontoret vårt i Bergen. I tillegg til våre dedikerte serviceteknikere med spesialisert kompetanse, har vi også muligheten til å dra nytte av våre dyktige montører når det gjelder å levere service. Dette brede spekteret av kompetanse gjør det mulig for oss å imøtekomme ulike servicebehov på en effektiv og grundig måte.

Gunstig med serviceavtale

Svalinn strekker seg alltid langt for å imøtekomme og tilfredsstille alle kunder, og servicebehov som dukker opp, men med en serviceavtale sikrer du både prioritering og rask leveranse.

- Mange av dørene og portene vi setter inn på for eksempel et kjølelager er automatiske, sensorstyrt og går opp og igjen av seg selv. Dersom det er noe teknisk som ikke fungerer vil disse bli stående oppe, noe som gjør at man mister kjøling som igjen har en økonomisk konsekvens, sier Alexander. Han påpeker også at kundene ofte må investere tid i manuell åpning og lukking av portene. Dette tar ekstra tid og kan føre til redusert effektivitet i deres daglige rutiner.

Det anbefales regelmessig service og vedlikehold.

Det anbefales regelmessig vedlikehold av manuelle dører samt andre komponenter som skinnesystemer og løpehjul. Det er også viktig å være oppmerksom på tilstanden til pakningene på portene. Dersom disse er slitte, kan de føre til lekkasje av kulde, noe som potensielt kan resultere i økte kjølekostnader. Derfor bør pakningene inspiseres jevnlig for å sikre optimal funksjonalitet.

-      Det kan selvsagt oppstå noe akutt på et kjølerom eller fryselager, men man luker ut mye ved å ha jevnlig service og vedlikehold på dørene og portene sine. Som i alle andre maskiner, kan komponenter gå i stykker og trenge service. Om man har en fast serviceavtale med oss, hvor du selv bestemmer intervallet, sikrer vi så langt det går at du unngår driftsstans og de konsekvensene det eventuelt kan bringe med seg.

Svalinn har et klart mål å gi kunder en følelse av sikkerhet og trygghet. Ved behov kan våre erfarne serviceteknikere og montører være raskt tilgjengelige, enten det er tidlig om morgenen eller sent på kvelden. En serviceavtale hos oss gir også den ekstra fordelen av rabatter på viktige servicedeler som kan være nødvendige. Dette sikrer en helhetlig og pålitelig støtte for dine behov.

En variert og sosial arbeidshverdag

I rollen som serviceleder har Alexander kundeansvar og administrative oppgaver, men hvor en betydelig del av hans arbeidsdag det å være underveis på Østlandet, der han betjener en mangfoldig kundebase med ulike krav til service. Dette inkluderer alt fra rutinemessig vedlikehold, reservasjoner og oppgraderinger til utskifting av dører og porter. Alexander er stadig i bevegelse for å sikre at våre kunder mottar den beste mulige støtte og service.

- Enten det er tre sammenhengende dager med utskifting av dører og porter, eller en uke fylt med varierte oppdrag og mye reising, er det alltid en positiv atmosfære. Selv om vi inn imellom får inn noen hasteoppdrag, har jeg generelt sett mye frihet i form av at jeg kan legge opp uken min selv.

En variert og sosial hverdag.

Alexander balanserer sitt ansvar med å gi kundene oppfølging gjennom befaringer og forslag til oppgraderinger. Andre dager håndterer han administrative oppgaver på kontoret, som prosjektoppfølging og fakturering.

Blant Alexanders kunder som nyter godt av vår serviceavtale er IKEA, Equinor, Aibel, Aker og Fluor, samt en variert liste som inkluderer Carrier, Diplom-IS, Bakehuset, Rema 1000, Stabburet, Findus, ASKO/Norgesgruppen, Bama, Mack, Fatland, Slåtto, Frigoscandia og Strøm-Larsen.

- Ingen arbeidsuke er lik og arbeidsoppgavene mine varierer, og det trives jeg veldig godt med. I jobben min er jeg også heldig å treffe mange hyggelige kunder, og flere av treffer jeg jevnlig nettopp på grunn av serviceavtalene, og det er alltid like koselig å slå av en prat med de ulike driftsledere rundt om. Jeg er veldig fornøyd med jobben min, avslutter Alexander.