Undervarme til fotballbaner og kunstgress med Aiwell styringssystem

Dato: 10 Aug 2015

Aiwell har i mange år vært markedsledende på styringssystem til b.la vannbåren gatevarme. Denne erfaringen har vi nå tatt med oss når vi nå har utvidet vår portefølje til å styre undervarme til fotballbaner. I flere år nå har Aiwell jobbet tett sammen med Norges Idrettshøyskole om å utvikle et energieffektivt styringssystem for undervarme. Skal en kunstgressbane være spillbar om vinteren bør det være undervarme (vannbåren / elektrisk) for å unngå skader på spillere.

Å varme opp ca 8000 m2 er kostbart dersom varmen står på unødig mye. Med styrings system Aiwell Control 3000 og sensorer spesielt utviklet for undervarme, som regulerer slik at tilstrekkelig varme er på kun når bane skal være spillbar, er det mye energi å spare.

Fra 1/1 til 31/12 – 2014 brukte NIH 283 000kWh, en bane som er mye i bruk både i ukedager og helg. Dette er et meget godt resultat på en slik bane. På AKA kunstgressbane Hønefoss, ble det installert Aiwell styring ved nyttår. Tilbakemeldinger fra Ringerike kommune er halvering i energiforbruk samme periode, så en meget fornøyd kunde.
Innregulering av anlegget er meget viktig og helt nødvendig for å få et godt resultat hva gjelder komfort/energiforbruk. Her kan Aiwell hjelpe klubbene med innregulering/drift via fjernstyring av anlegg.

Se www.Aiwell.no for mer detaljer, eller ta kontakt.Referanseprosjekter Aiwell AS

Campus Ås, Veterinærhøyskole/institutt

Campus Ås, Veterinærhøyskole/institutt

Nybygg | Ås | 6 Mrd nok

Nybygg av universitet/høyskole i Ås. Selve byggingen startet november 2015 me...

Carpe Diem, Demenslandsby

Carpe Diem, Demenslandsby

Nybygg | Bærum | 735 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger i Bærum med 158 leiligheter på 2 etasjer. Selve bygg...

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår