Aiwell har gleden av å lansere den splitter nye styreenheten Aiwell Controll 5000

Dato: 1 Sep 2021

I snart 30 år har Aiwell utviklet og produsert tekniske løsninger for å redusere is- og snøproblematikk i vårt skiftende klima. Og i dag ønsker vi å informere om lansering av vår nye styreenhet Aiwell Control 5000 – siste teknologi innen gatevarmestyring som sikrer trygg og effektiv drift og reduserer driftskostnader med over 70%.

Vannbåren gatevarme
I tillegg til å bruke egenutviklede sensorer i anlegget, henter Aiwell Control 5000 inn værdata hvor en har mulighet for tidligstart av anlegg. Dette er spesielt aktuelt der en har fjernvarme og trege masser som skal varmes opp. Med energimåler i anlegget kan det legges inn begrensning i uttak i perioder slik at en unngår effekttopper og har kontroll på kostnader. Systemet integreres mot SD-anlegg med modbus TCP, men har også web-grensesnitt slik at byggherre kan følge med på PC og telefon om ønskelig. Med energiforbruk ned mot 100kWt/m2/år, er dette en av markedets mest energivennlige snøsmelteanlegg. Automatikksystemet kan brukes på helt enkle anlegg med f.eks. varmekabel foran et inngangsparti, eller til å styre store vannbårne anlegg med flere individuelle soner. Aiwell Control 5000 Sentralen leveres i skap med touch LCD display.

Aiwell Control 5000 gatevarme styring
• Energi effektiv gatevarmestyring, ned mot 100kWt/m2/år
• Kombinerer lokal værstasjon og sensorer i bakken, sammen med værdata for best mulig deteksjon og kontroll
• Pre-start av anlegg for å unngå effekt topper
• Modbus TCP til SD og Web interface for fjernovervåking

AC5000 vannbåren varme pdf skjema:


Aiwell Taksluk System – nå med tråløs styring
Aiwell Taksluksystem har eksistert i over 20 år, hvor styresystemet alltid har vært kablet med bus kabel. Dette har fungert utmerket, men krever tidkrevende kabling. For å redusere kabling og få raskere installasjon, har vi valgt tråløs kommunikasjon i vår nye Aiwell Felt Sentral. Varmematten må fremdeles ha 230V AC, men signal kabel utgår. Aiwell Control 5000 erstatter AC3000 som hoved enhet, nå med Modbus IP til SD. Byggherre får da samme sikkerhets system med å fjerne is og varsle tette sluk, men rimeligere installasjons kostnad. Se vår hjemmeside for mer info om nye produkter og løsninger.

AC5000 taksluk pdf skjema:

Referanseprosjekter fra Aiwell AS

Carpe Diem, Demenslandsby

Carpe Diem, Demenslandsby

Nybygg | Bærum | 735 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger i Bærum med 158 leiligheter på 2 etasjer. Selve bygg...

Campus Ås, Veterinærhøyskole/institutt

Campus Ås, Veterinærhøyskole/institutt

Nybygg | Ås | 6 Mrd nok

Nybygg av universitet/høyskole i Ås. Selve byggingen startet november 2015 me...