Skyvedører fra Lillerønning – tilfredsstiller passivhusstandard

Dato: 12 Jan 2022

Vi kan stolt presentere vår ferske, nyutviklede skyvedør, et nytt produkt i vårt sortiment av vinduer og vindusdører produsert på Kotsøy i Trøndelag.

Slipp naturen inn med en Lillerønning Skyvedør. Døren har smale, minimalistiske profiler, noe som gir maksimalt lysinnslipp og optimalt utsyn. Samtidig er skyvedøren konstruert slik at den innehar meget gode isolasjonsegenskaper og kan tilfredsstille passivhuskravet til U-verdi på 0,8 W/m2K, eller bedre.

Skyvedørsbeslaget vi benytter er produsert av Assa Abloy. Det har en enkel betjening og har en robust utførelse. Når vrideren vris opp 180 grader, flytter dørbladet seg ut og vekk fra tetningslistene. Skyvedøren glir så lett på forseglede kulelager, som ruller på en kraftig aluminiumsskinne i terskelkonstruksjonen. Hjulgangene tåler opptil hele 300 kilo rammevekt på skyvefeltet. Når døren lukkes, trekkes dørbladet inn mot tetningslistene igjen og beskytter mot vindtrekk og regn. Beslagene sikrer korrekt pakningstrykk mot tetningslistene på alle fire sidene av dørbladet.

Lillerønning Skyvedør er innbruddssikret ved bruk av fire lukkepunkter i stål mot karmen, og innvendig sylinderlås. I tillegg er glassene limt til trekonstruksjonen.

Dørterskelen leveres tilpasset funksjonshemmede som standard. Med en høyde på bare 25 mm, tilfredsstiller den kravet til boliger med livsløpsstandard. Terskelen er bygget opp av en innvendig del av eik belagt med en dekkprofil inkludert sklisikring i natureloksert aluminium. Utvendig del av terskelen består av en solid natureloksert aluminiumsprofil.

Vår skyvedør produseres av furulaminat med høy kvalitet, som er vakuumimpregnert mot sopp og råte, og kan leveres fabrikkmalt i alle NCS- og RAL-farger. Den kan også fås bekledd med utvendig aluminium i alle standard RAL-farger for en tilnærmet vedlikeholdsfri levetid.