Skap et godt læringsmiljø med Steni fasader

Dato: 15 Mai 2024

Bygg for aktive og lekne barn burde være inspirerende, robuste og enkle å vedlikeholde. Steni fasadeplater gir rom for kreative og fargerike læringsmiljøer.

Kreative og inspirerende undervisningsbygg

Både barn og voksne bruker mye tid i barnehager og skolebygg, da synes vi det er viktig å skape flotte omgivelser som lyser opp hverdagene.

Bruk av sterke farger og morsomme illustrasjoner er en fin måte å skape spennende undervisningsbygg. Nickby Hjerte er en flott skole der arkitektene har gjort nettopp dette og skapt et bygg like lekent på utsiden som barna på innsiden. På fasaden har de kombinert Steni Colour-plater og Steni Vision med trykk.

Fasaden på Nickby Hjerte er et kunstverk med stilige illustrasjoner og spreke farger.

Uendelige designmuligheter

Undervisningsbygg er gjerne samlingspunkt for nærmiljøet som tar mye plass. Og selv om det er herlig med de kraftige, lekne fargene som skiller seg ut, kan det være like fint med arkitektur som blender inn med omgivelsene. Den valgfriheten får du med Steni, det er uendelige muligheter av visuelle uttrykk.

Ved Kongsvinger ungdomsskole lot arkitektene seg inspirere av naturen rundt og inkluderte den i fasaden på skolebygget. De kombinerte derfor Steni Colour-plater i grønne naturtoner med treverk. De har også satt et personlig preg ved å trykke sitater fra elevene på veggen.

Fasaden på Kongsvinger ungdomsskole er lekker og moderne med en kombinasjon av Steni-plater og furu.

Solide fasader som tåler lek og moro

Fasadeplatene til Steni er robuste og tåler en trøkk, det ble bevist da en barnehage lot barn og voksne teste fasaden ved å kræsje månebiler rett i veggen! Andre fasadeprodukter hadde blitt ødelagt som følge av barnas daglige lek, mens Steni-platene tålte testen. Fasaden ble derfor byttet ut med Steni som holder seg godt, for platene har 60 års funksjonsgaranti.

Det var ekstra moro i barnehagen da alle fikk lov til å kræsje bilene i veggen.

Fritidsklubben «Hjørnet» i Roskilde har også merket hvor solide Stenis fasadeplater er. De måtte erstatte den opprinnelige fasaden som ikke tålte ballspill. Steni-platene er laget av glassfiberarmert steinkompositt som gjør dem meget sterke og gir lang levetid. Utskiftningen økte fasadens levetid med 20 til 60 år, og fritidsklubben har spart vedlikeholdskostnader ved å bytte til Steni.

På «Hjørnet» ble fasadeplater av fibersement byttet ut med mer solide Steni-plater av steinkompositt.

Vil du vite mer om Stenis løsninger for undervisningsbygg? Ta kontakt med oss, så kan vi sammen se på gode løsninger for ditt prosjekt.

Se flere skoleprosjekter her!

Skap et godt læringsmiljø med Steni. Se inspirasjonsvideo her!

Referanseprosjekter fra STENI AS

Bugården ishall

Bugården ishall

Inv. reparasjon | Sandefjord | 1-2 Mnok

Inv. reparasjon av ishall i Sandefjord. Selve byggingen startet August 2020 t...

Solheimslien borettslag

Solheimslien borettslag

Tilbygg | Bergen | 440 Mnok

Tilbygg av leiligheter (blokk) tilsvarende 8 bygninger i Bergen med 359 leili...

Vikahaugane Stord Idrettspark

Vikahaugane Stord Idrettspark

Inv. reparasjon | Stord | 0,1-0,3 Mnok

Inv. reparasjon av idrettsanlegg, utendørs i Stord. Selve byggingen startet f...

Powerhouse Telemark

Powerhouse Telemark

Nybygg | Porsgrunn | 240 Mnok

Nybygg av kontorbygg som består av en bygning i Porsgrunn på 11 etasjer. Selv...