Inspirerende, unikt og bærekraftig med Steni fasadeplater

Dato: 9 Jun 2021

Da hollandske DOOR architecten skulle renovere og modernisere fire gamle boligblokker i Purmerend i Nederland, valgte de fasadeplater fra Steni.

– Det som gjør dette prosjektet spesielt er at vi i tillegg til å gjøre bygget mer energieffektivt, også benyttet anledningen til å gi bygningene et nytt og moderne ytre. Dette resulterte i en klar estetisk forbedring, sier Karin Dorrepaal, arkitekt i arkitektfirmaet DOOR architecten.

Alle de fire blokkene i Mercuriusweg i byen Purmerend ble kledd med fasadeplater fra Steni. Totalt ble 7500 m2 fasadeplater levert, og platene var designet slik at hvert enkelt bygg fikk sitt unike særpreg.


Karin Dorrepaal, arkitekt i arkitektfirmaet DOOR architecten. 

Fire sesonger
Dorrepaal forteller at de ønsket å speile beboerne og områdets egenskaper. Et frodig og godt bevart område rundt, med trær og blomster, la grunnlaget for konseptet. 

– Vi ønsket å utnytte aspektet til det fulle, og på den måten få konseptet til å skille seg ut. Vi tok da en veldig enkel avgjørelse: Fire blokker, fire sesonger. Dette inntrykket skapte vi ved å designe fasadeplatene med farger som er typisk for hver sesong, sier Dorrepaal.

– Sluttresultatet er helt fantastisk, og det er veldig gledelig at mer enn 320 hjem nå får nyte en ny og inspirerende fasade i friske høstfarger og kalde vinterfarger, sier han.


Patrick Klijnjan, administrerende direktør Steni Nederland.
 

Fantastisk sluttresultat
Patrick Klijnjan, som jobber med Steni i Nederland, poengterer at det er mange som får nyte godt av oppgraderingene som nå er utført i Mercuriusweg.

Se video av prosjektet nedenfor 

 

Referanseprosjekter STENI AS

Bugården ishall

Bugården ishall

Inv. reparasjon | Sandefjord | 1-2 Mnok

Inv. reparasjon av ishall i Sandefjord. Selve byggingen startet August 2020 t...

Solheimslien borettslag

Solheimslien borettslag

Tilbygg | Bergen | 440 Mnok

Tilbygg av leiligheter (blokk) tilsvarende 8 bygninger i Bergen med 359 leili...

Vikahaugane Stord Idrettspark

Vikahaugane Stord Idrettspark

Inv. reparasjon | Stord | 0,1-0,3 Mnok

Inv. reparasjon av idrettsanlegg, utendørs i Stord. Selve byggingen startet f...

Powerhouse Telemark

Powerhouse Telemark

Nybygg | Porsgrunn | 240 Mnok

Nybygg av kontorbygg som består av en bygning i Porsgrunn på 11 etasjer. Selv...

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår