Resirkulert glass blir lekre fasadeplater

Dato: 7 Feb 2024

Finnes det lekre, lysreflekterende fasader av glass som også er miljøvennlig? Ja, Steni lager fasadeplater av resirkulert og tromlet glass.

I en årrekke har Steni laget naturlige og miljøvennlige fasadeplater med overflater av knust stein. Det gjør de fortsatt, men har også tatt et steg videre ved å resirkulere og gjenbruke tonnevis av gammelt glass for å lage lekre fasadeplater med elegant og naturlig spill ved lysrefleksjon.

Bildene viser det første bygget med Steni Nature Glass står nesten ferdig i Nederland, og byggherren er allerede i gang med det neste.

Fasadeplatene med glass er et resultat av årevis med hardt arbeid og testing, der en rekke anerkjente arkitekter har vært involvert, for å sikre optimalt resultat. Platene ble lansert som en del av den nye kolleksjonen med Steni Nature, og fås nå i varianter av hvitt eller blandet glass.

I den nye kolleksjonen av Steni Nature finner du også overflater av elvestein og et av Norges mest spennende mineraler, nemlig olivin.

Unikt uttrykk ved lysrefleksjon

På avstand gir fasadeplatene et helhetlig og lekkert utseende med glitrende lysrefleksjon. Og ved en nærmere titt kan du se tusenvis av små naturlige glassbiter i overflaten, som sammen danner det fascinerende uttrykket.

– Glasset skaper et unikt utrykk der omgivelser, lysforhold og bærekraft reflekteres i fasaden. Det gir et spill og en dynamikk du ikke finner noe annet sted, sier Jan Terje Nielsen, Kommunikasjonssjef i Steni.

Glatt, fint og robust

Med en overflate av resirkulert glass er det lett å tenke at du får en fasade med skarpe kanter. Sånn er det ikke.

– Takket være en avansert tromlingsprosess blir skarpe kanter avrundet, samtidig som overflaten skaper glitrende refleksjoner, sier Nielsen.

Og skulle du være i tvil; disse fasadeplatene har akkurat samme kvaliteten som de øvrige fasadeplatene fra Steni. Det konstaterer Stenis kommunikasjonssjef:

– Slagfasthet, robusthet og 60 års funksjonsgaranti gjelder selvsagt her også. Det har blitt en selvfølge med fasadeplater fra Steni nå.

Miljøvennlig gjenbruk

Blant Stenis viktigste grunnpilarer finner du et urokkelig mål om å produsere så miljøvennlige fasadeplater som mulig. Derfor har Stenis fasadeplater alltid bestått av naturlige overflater, nå inkludert resirkulert glass.

– Glass er riktignok et bearbeidet materiale, men glass kommer opprinnelig fra smeltet sand. Glasset vi bruker er gjenbruk av gamle flasker, vindusruter og lignende. Deretter skaper vi fasader som beviser at ombrukte materialer kan gi et fantastisk uttrykk, sier Nielsen.

Et ferskt eksempel med glassfasade

I Statenjacht utenfor Amsterdam bygges et høyhus med fasadeplater fra Steni. 3000 kvadratmeter med fasadeplater av resirkulert glass. Det skaper en vakker og unik overflate som er lysreflekterende, miljøvennlig og på naturens premisser. Her kan du se en video som viser prosjektet.

Vil du vite mer om Steni Nature og glass? Ta kontakt med oss, så kan vi sammen se på gode løsninger for ditt prosjekt.

Les mer om Steni Nature med resirkulert glass

Her bygges et høyhus med 3000 kvadratmeter glassfasade. Se video:
 

Referanseprosjekter fra STENI AS

Bugården ishall

Bugården ishall

Inv. reparasjon | Sandefjord | 1-2 Mnok

Inv. reparasjon av ishall i Sandefjord. Selve byggingen startet August 2020 t...

Solheimslien borettslag

Solheimslien borettslag

Tilbygg | Bergen | 440 Mnok

Tilbygg av leiligheter (blokk) tilsvarende 8 bygninger i Bergen med 359 leili...

Vikahaugane Stord Idrettspark

Vikahaugane Stord Idrettspark

Inv. reparasjon | Stord | 0,1-0,3 Mnok

Inv. reparasjon av idrettsanlegg, utendørs i Stord. Selve byggingen startet f...

Powerhouse Telemark

Powerhouse Telemark

Nybygg | Porsgrunn | 240 Mnok

Nybygg av kontorbygg som består av en bygning i Porsgrunn på 11 etasjer. Selv...