Silent - setter nye standarder innen lyddemping

Dato: 4 Sep 2019

Vi lever i en bråkete verden. Med det kommer høyere forventninger til støyisolering av bygninger.

Dette økte behovet for stillhet, inkludert strengere krav i byggestandarder, fører i stor grad til forbedret isolasjon mot ekstern støy. Derimot, med lavere eksternt støynivå kommer en økt bevissthet rundt uvelkommen intern støy. Med dette mener vi ikke bare overføringen av luftbåren støy fra et rom til et annet, men også overføringen av strukturbåren støy, vibrasjoner og støt.

Trinnlyd genereres av folk som går, hvorved gulvet deformeres lokalt. Lydbølgene forplanter seg gjennom bygningskonstruksjonen og gjør at andre strukturelle elementer oscillerer. Disse svingningene utstråler lydbølger som er hørbare og oppleves som støy.

Vårt svar på de krav som stilles, både i standarder, av byggherrer, leietagere og beboere er å kontinuerlig optimalisere våre innovative og kvalitativt overlegne lastoverføringselementer. Sammen med “University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland FHNW” og “Hochschule für Technik Rapperswil HSR” har en SILENT serie av våre CRET skjærkraftdybler, ARBO skjærkraftelementer, RIBA anker og NELL mellomlagsmatter blitt utviklet. Produktene er et resultat av flere studier av bygningsakustikk. De akustiske egenskapene til SILENT serien har blitt dokumentert gjennom mer enn 55 tester.

Gjennom testingen ble et utvalg av isolasjonsmaterialer undersøkt over et bredt spekter eksistasjonsfrekvenser for å fastslå deres evne til å dempe vibrasjon og strukturbåren lyd, med særlig vekt på materialenes levetid. Fraunhofer Institute IBP/EMPA har gjennomført en uavhengig verifisering av de akustiske egenskapene til produktene. Disse tallene er grunnlaget for de produktspesifikke vektede verdiene vi oppgir i vår tekniske katalog.

Produkter i SILENT serien:
CRET SILENT - Skjærkraftdybler
ARBO SILENT - Skjærelement
RIBA SILENT – Trykk og suganker
NELL SILENT - Mellomlagsmatter

Ta kontakt direkte med HALFEN for mer informasjon.

Last ned brosjyre her:
SILENT

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår