Sikkerhet i høyden

Dato: 11 Mar 2020

Sikkerhet i høyden er et viktig HMS-område i bransjen og det stilles stadig tøffere krav fra både myndigheter og brukere. Det kan være vanskelig å navigere i regler og prosedyrer så vi har laget en oversikt over viktige produkter for sikkert arbeid i høyden.

Grove Knutsen har et stort ansvar for å gjøre norske byggeplasser tryggere, da vi er en av Norges største leverandør av arbeidsutstyr for arbeid i høyden. Vi vet hvilke utfordringer arbeid i høyden byr på og hvilke produkter og tiltak som gjør arbeidet tryggere, lettere og mer effektivt. Skader på utstyr og verktøy, eller i verste fall personer, kan medfører store tap.

BRA ARBEIDSMILJØVALG HJELPER DEG VELGE EN SIKKER STIGE
Målet med Bra Arbeidsmiljøvalg merkingen er å øke fokuset på sikkerhet ved arbeid i høyden på og samtidig gjøre det lettere å velge et sikkert stigeprodukt. Byggherrer, bygg- og anleggsentreprenører og andre aktører i andre bransjer står fritt til å følge og benytte denne merkingen for å sikre at det blir brukt stigeprodukter som tilfredsstiller de viktigste sikkerhetskravene til stiger. Se etter Bra Arbeidsmiljømerket når du skal velge stigeprodukter.

BRA ARBEIDSMILJØVALG STIGERFALLSIKRING
Ofte opplever vi at mange ikke har nok kunnskap om reglene for arbeid i høyden. Visste du f.eks at:
  • alle som bruker fallsikringsutstyr skal ha gjennomført et grunnleggende fallsikringskurs?
  • Og også alle stillasbyggere skal bruke fallsikringsutstyr.
  • Det er arbeidsgiver som har ansvaret for å ha godkjent utstyr, opplæring og vedlikehold.
  • I tillegg skal alt fallsikringsutstyr kontrolleres minst hver 12 mnd.

Å ha riktig kunnskap og produkter for arbeid i høyden er viktig. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg. Vi leverer fallsikringsutstyr med skyhøye kvalitetskrav.

FALLSIKRINGFALLSIKRINGSKURS
Visste du at arbeid over 2 meter blir regnet som arbeid i høyden, men mange definerer arbeid i høyden over 1 meter- altså strengere enn myndigheten! Ikke mange vet heller at det er påkrevd at alle som utfører arbeid med fallsikringsutstyr minimum skal ha et 4t grunnleggende kurs i fallsikring! For at våre oppdragsgivere – og norske arbeidsplasser – skal bli så trygge som overhode mulig, tilbyr Grove Knutsen fallsikringskurs.

FALLSIKRINGVERKTØYSIKRING
Verktøysikring har vært krav i Olje & Gass sektoren i lang tid, og det blir mer og mer viktig i andre bransjer. Verktøysikring er rett og slett viktig for alle som jobber i høyden, uansett høyde. Ved å sikre verktøyet unngår du skader på verktøy eller i verste fall mennesker. Det er en falsk trygghet å kun sikre området under da verktøy kan bli en rikosjett som går sidelengs ut med stor kraft. Våre mest populære KNIPEX tenger er nå utstyrt med feste for verktøysikring.

VERKTØYSIKRINGROCK DYNAMO KLATREHJELM
Vernehjelm for et sikkert arbeid i høyden innen bygg, anlegg, industri og redning. De har lav egenvekt og er meget komfortable å bruke. De er utstyrt med 4-punkts hakestropp, størrelsesjusteringshjul, høydejustering og port til hørselvern. Enkelt å montere visir, finnes både som kort og lang versjon.

HJELMER


Last ned brosjyre her:
BRA ARBEIDSMILJØVALG