Godkjente og sikre adkomstløsninger – made in Germany

Dato: 23 Mai 2022

På creaxess.no kan du designe trapper, broer, plattformer og ­overganger akkurat slik du selv ønsker – på under 10 minutter!

Nå kan du lage sikre og skreddersydde adkomstløsninger på nett

Den tyske anerkjente produsenten Zarges står bak systemkonseptet Creaxess. Spesialtilpassede, godkjente og sikre adkomstløsninger i aluminium for alle slags behov. Med en online-konfigurator kan du med noen få tastetrykk bestille en skreddersydd trapp, bro, plattform eller overgang med dine tekniske mål.

– Zarges Creaxess er et enkelt og fleksibelt produktkonsept som gir en godkjent og sikker adkomst til ditt arbeidsområde. Creaxess dekker både mobile og fastmonterte adkomstløsninger for tilkomst, reparasjon, inspeksjon og vedlikehold og er godkjent etter gjeldende myndighetskrav og relevante forskrifter. Det er enkelt å komme i gang og man kan enkelt designe en adkomstløsning online på creaxess.no. Kan du bygge LEGO, kan du bygge Creaxess, sier Mikkel Gedde, Markedssjef i Grove Knutsen.

Riktig produkt til riktig formål
– Ved befaringer ser vi som regel stort forbedringspotensiale på forskjellige arbeidsplasser rundt adkomst. Det gjelder både rundt sikkerhet og det å overholde lovfestede regler og forskrifter. Ved arbeid i høyden skal det benyttes riktig adkomst-produkt som er tilpasset arbeidet som skal utføres. Vi ser ofte at bedrifter bruker et produkt som er godkjent for sitt bruk, men at det brukes til feil formål, sier Mikkel.

Regelverket varierer om arbeidet utføres på en maskin eller om det er vedlikeholdsarbeid som utføres. Godkjente bærbare stiger slik som bukker og trappestiger kan brukes til vedlikehold og midlertidig adkomst, men kan ikke brukes til arbeid på maskiner og som fast adkomst-løsning. I stedet skal det benyttes plattformtrapp eller arbeidsplattform som er godkjent i henhold til Maskindirektivet EN14122. Faste installasjoner må være CE-merket.

– Her er det mange som trår feil! Konsekvensene av kontroll fra Arbeidstilsynet og ikke minst potensielle ulykker er store. Vi i Grove Knutsen hjelper deg mer enn gjerne med å finne ut hva slags produkter du behøver for å bedre sikkerhet på arbeidsplassen og overholde forskrifter og regler. Enten det er ved en enkel telefonsamtale eller en ordentlig befaring på plassen, inviterer Markedssjefen til.


Et typisk eksempel på bruk av et produkt som ikke er godkjent til formålet.

 Tar 10 minutter
Det er lett å lage en modell av løsningen du trenger på nett. I konfiguratoren på www.creaxess.no velger du først blant seks ulike trapper, broer, plattformer og overganger. Bestem vinkel, bredde, rekkverksløsning, trinntype og eventuelt plattformstørrelse. Trenger du tilbehør som hjul eller sentrallås kan du legge inn det også. Til slutt får du opp leveringstid, pristilbud og 3D-tegning. Hele prosessen tar kun ti minutter, og du trenger ikke forlate kontorstolen.


Zarges Creaxess gir deg muligheten til en sikker tilgang i høyden for å utføre arbeidet trygt.

Du trenger kun en unbraconøkkel
Creaxess består av moduler i lett aluminium som settes sammen til din tilpassede trapp, bro, plattform eller overgang – kun med en unbraconøkkel! Aluminium er lett, har korrosjonsklasse 3 og gjør konstruksjonen enkel å flytte på. Systemet er også mulig å skreddersy ytterligere, for å gjøre helt kundespesifikke tilpassinger.

– Produktene i markedet har lenge vært preget av kompliserte konstruksjoner og tunge materialer som stål. Ofte blir slike produkter spesialtilpasset og sveiset sammen hos et verksted. Med Creaxess får du et mer fleksibelt og ikke minst mye enklere alternativ. Det er også mange steder det er en fordel å bruke aluminium enn stål, sier Gedde.

Fordeler med Creaxess

  • Sikre adkomstløsninger som er skreddersydd til dine behov
  • Tilfredstiller alle krav etter Maskindirektivet EN14122 og Arbeidsplassforskriften
  • Flere typer faste og mobile adkomstløsninger
  • Fleksibelt alternativ til plass-sveisede løsninger i stål
  • Online-konfigurator med alle tilvalg, tekniske tegninger, pris og leveringstid
  • Produsert i aluminium, lav egenvekt og korrosjonsklasse 3
  • Enkelt å håndtere og montere
  • Utviklet av Zarges, og er TÜV-godkjent

Noen eksempler på ­spesialløsninger vi har ­levert via Zarges Creaxess

Sikker og flyttbar adkomstløsning og serviceplattform for maskiner hos Brynild.

Mobil vedlikeholdsplattform på hjul med to trappeløp hos Scania.

Riis Bilglass kan raskt, effektivt og sikkert bytte ruter på tyngre kjøretøy med denne spesialløsningen.

Fastmontert adkomstplattform med trapp for sikker avfallshåndtering hos IKEA.Brukes av Ikea og Riis Bilglass
Service på utilgjengelige steder blir trygt og enkelt med trappemodul med repos og rekkverk.

Markedssjefen i Grove Knutsen kan fortelle at IKEA allerede er godt i gang med å bruke skreddersydde løsninger fra Creaxess. De har laget fastmonterte adkomstplattformer til avfallshåndtering i bedriften. Scania hadde behov for en mobil vedlikeholdsplattform. Og Riis Bilglass bygget en spesialløsning for å raskt kunne bytte ruter på tyngre kjøretøy. Mulighetene er uendelige, for både små og store dimensjoner.

– Alle som i dag har en litt utrygg eller ukomfortabel måte å gjøre arbeid over bakkeplan kan ha nytte av en Creaxess-løsning. Noen bruker en bukk som adkomst til maskiner eller en trappestige til arbeid i høyden. Dette kan bryte med forskriftene og EN-standardene. Zarges Creaxess er en godkjent løsning og følger samme kvalitet som andre Zarges produkter. Alle produkter er testet, godkjent og sertifisert av TÜV iht. Maskindirektivet EN 14122.

– Både store og små bedrifter har glede av de unike adkomstløsningene og vi ser at det smarte systemet bidrar til både å redusere kostnader og forbedre logistikken i svært ulike prosjekter innen industri og lager, avslutter Gedde.

Grove Knutsen er Norges ledende leverandør av profesjonelt arbeidsutstyr og leverer de innovative, flatpakkede Creaxess-produktene til kunder over hele landet.

Anerkjent tysk produsent

Zarges, med base i Weilheim i Bayern, har utviklet stabile, solide og lette aluminiumsprodukter i snart 90 år. Det er et globalt selskap med rundt 800 ansatte og tre produksjonsanlegg i Europa. Innovativ teknologi og lang erfaring gjør Zarges til et ledende selskap innen de tre hovednæringene: Adkomst, emballasje, transport og lagring.

Zarges-produktene kombinerer fordelene med aluminium, som høy stabilitet med lav vekt, korrosjons-bestandighet og fleksibilitet. De har det rette produktet for alle behov og kan også tilby skreddersydde løsninger. Enten det er for detaljhandel, profesjonelle, bedrifter eller privatpersoner. kunder ser på Zarges som en pålitelig partner og drar nytte av kvaliteten, ekspertisen og den omfattende servicen de har mottatt i mange år etter å ha kjøpt Zarges-produkter.

Prøv selv på creaxess.no

Sjekk hvor enkelt det er å designe og konfigurere en løsning som passer for akkurat ditt behov.


Prøv herSlik bestiller du

1. Gå inn på creaxess.no og velg type adkomstløsning
2. Velg bredde, høyde, plattformstørrelse, rekkverk mm.
3. Info om modellen vises med pris, data og tegning
4. Leveres innen 4-5 uker

Ikke nøl med å spørre oss om råd og innkjøp.
Last ned brosjyre her: