Se NYE Formica® Laminate Collection

Dato: 1 Jun 2022

Den komplette ressursen ved ditt neste designprosjekt.

Formica Group har lansert en ny, sofistikert og inspirerende laminatkolleksjon bestående av 15 nye farger, 34 nye tresorter og 8 nye Plus Colors.

Originalen blant høytrykkslaminater: Formica Group fant opp høytrykkslaminatet i 1913. Formica®-merket representerer kvintessensen av laminater og gjør oss per definisjon til pionerer.

Inspirert av livet: Laminater ble en del av folks liv og gjorde drømmer om modernitet til virkelighet. Tilsvarende er etterspørselen etter multifunksjonelle, praktiske og holdbare designede overflater en evig inspirasjon for våre Formica® Collections. På fritiden og på jobb.

Utvikling med tiden: Måten mennesker lever, jobber og underholdes på endres kontinuerlig. Formica Group holder tritt med utviklingen gjennom konstant innovasjon som i tillegg til å gjenspeile globale trender, også imøtekommer stadig skiftende behov og vaner. Den ekte originalen, som fortsatt dekker verden.

Nye Formica® Laminate Collection imøtekommer de stadig skiftende kravene til vakre, men multifunksjonelle, praktiske og slitesterke overflater. Med introduksjonen av trendy farger og tredekorer, balanseres estetikk med riktig finish for å skape flotte og slitesterke overflater.

I tillegg til en helt ny kolleksjon, introducerar Formica Group et nytt moderne pop-tema som er et samlende tema for dagens mer raffinerte livsstil, men med et respektfullt nikk tilbake til opprinnelsen av popkulturen, en periode da Formicas laminatprodukter begynte å bli moteriktig over hele verden.

Designansvarlig hos Formica Group Europe, Nina Bailey, kommenterer: «Den nye kolleksjonen kommer med en følelse av organisk raffinement. Både de nye fargene og tresortene passer inn i dagens kultur og de pågående trendene for naturlige og jordfargede interiørmiljøer og håndlagde design.»

Farger
Den nye grønne paletten fortsetter å svare på trenden for biofilisk design og «utendørs inne»-temaet. Her inkluderes naturlige grønne jordfarger i sofistikerte og beroligende fargetoner.

Terrakotta og røde jordfarger er introdusert. Disse passer til trenden med naturlige materialer og sammenkobler menneskeskapte og autentiske elementer. Paletten består av et utvalg terrakottatoner, deriblant Earthenware, Adobe og Brick, men også Blush, en rosa nyanse som har tatt hovedrollen i en ny nøytral farge og Henna – en dyp, naturlig rød farge.

Night Series er en introduksjon av tre nye rike og luksuriøse «nesten sorte» farger. Night Shade med en dråpe rød, grønntonet Night Forest og dypblå Night Sea.

Den nye Brite White, en kjølig hvit nyanse, er kombinert med kjøligere gråtoner i kolleksjonen, som Glacier, Sparta, Lead, Storm eller Terril.                                                        

Tredekorer
De nye tresortene viser en kontrast av lys og lunefullt mørke, bleke farger og pigmenter. Det drivende temaet er inspirert av japanske og skandinaviske treslag.

Nina sier: «Tilskuddet av de nye tresortene knytter oss til våre nærmeste omgivelser. Fokuset ligger på lokale europeiske arter, som eik, ask, valnøtt og alm. Mens vi lærer oss å sette pris på vårt naturlige habitat, ønsker vi å bruke dets naturlige skjønnhet i rom innendørs. Bevegelsen mot gråaktige og metningsminskede tretoner i både varme og kjølige toner gir våre tresorters palett en flott variasjon og balanse mellom tone og farge.»

Høydepunktet i introduksjonen av tresorter er Ventura Oak, et stilfullt, avslappet treslag i en kjølig, nøytral mellomgrå, nesten blåaktig, farge.

Cedar-serien er en kjølig, beroligende og moderne versjon av et mykt treslag. Den kommer i en serie på tre: blond, melkeaktig mokka og en nesten sort noir-farge.

Tromso Maple er inspirert av en naturlig lys skandinavisk art. Den har lav kontrast og kommer med de typiske utvekstene i balanse. De tre Ash-dekorene Pale Ash, Aged Ash og Dark Ash skaper umiddelbart en skandinavisk eleganse med en tidløs struktur, mens de nye minimalistiske Elm-dekorene er ideelle for ferske, unge og moderne interiør. Sund Elm er en blek nøytral farge, og Fjord Elm er en melkeaktig nærmest hvit tone som vil fungere fint med pasteller eller elegante gråtoner.

Det lett slitte White Painted Wood er en gjengivelse av malt furu og har en lett gråhvit farge og lyse sandtoner. Introduksjonen av Belvedere Beech, Flute Oak, Nevada Oak og Bleached Legno utvider den grå dempede paletten med trendy beige, gråbeige og gråbrun.

De fire elegante valnøttene Formal Walnut, Refined Walnut, Peruca Walnut og Cetina Walnut tilfører samlingen varme – fra bleket til fullmettet mørkebrun.

Eik er fortsatt en populær og klassisk tresort, og tillegget av de fire nye eikefargene passer enhver smak: fra rett trevirke og planker, til elegante og lett rustikke sagkutt-effekter og utvekster.

Birchply svarer på trevirketrenden i en ekstrem og arkitektonisk skala. Birchply er et vanlig byggemateriale over hele verden. Det kjente utseende, finerer i skrellet layout og den fargerike serien gir høytrykkslaminat et unikt og slående mønster.

Weathered Beamwood og Oxidised Beamwood har vakre trestrukturer i stor skala. Myke brune tretoner blandes med en gråaktig patina.

Salvaged Planked Elm og Seasoned Planked Elm består av håndskrapede malte gjenvunnede planker. De ble laget som TrueScale-dekorer, uten et repeterende mønster på tvers av laminatarkets bredde med vertikal plankekledning.

Plus Color
Plus Color er en kreativ palett for blanding av farger og teksturer i interiør. Den består av en nøye utvalgt fargeserie og eksklusive teksturer for elegante tone-til-tone-design og fargerike miljøer.

Nina beskriver serien slik: «Den ultimate laminatverktøykassen for interiørdesignere, med en mulighet til å eksperimentere med farger og teksturer på flere måter. Serien tar utgangspunkt i mange kjernetrender, deriblant tone-til-tone-paletter og den følbare tilnærmingen til sensorisk design. Tillegget av nye farger gir Plus Color-serien sofistikerte og jordaktige toner som er ideelle for flere bruksområder og sektorer.»

8 sofistikerte og dempede trendfarger er lagt til Plus Color-serien og bidrar til en luksuriøs og førsteklasses følelse. Alle de 25 fargene i serien er tilgjengelige i 4 ulike teksturer: AR Plus® – høyglansfinish med høy skrape- og slitestyrke, MicroDot – en enkel, svakt innrykket liten prikk i et geometrisk rutenettoppsett, Plex – en prisvinnende småskalastruktur med et markert preg og et elegant silkeaktig skjær, og Satin NDF – myk, matt og glatt.

Den nye Formica Laminate-kolleksjonen er den komplette ressursen ved ditt neste designprosjekt. Her finner du dekorer i tynne HPL og kompakte laminater som standard, samt flere platestørrelser for å gi designet større fleksibilitet og effektivitet.