Nye Formica® Doors Collection

Dato: 23 Sep 2022

Der stil møter holdbarhet - iøynefallende farger og treslag samt taktile overflatefinisher i høytrykkslaminat (HPL)

Formica® Doors Collection sammenfatter et raffinert utvalg av iøynefallende farger og treslag samt taktile overflatefinisher i høytrykkslaminat (HPL). HPL er det perfekte materialet for å dekke arkitektoniske dørers krevende krav til design og overflateytelse i dagens moderne kommersielle miljøer og boliger.

Formica Group har nøye vurdert de mest egnede og brukbare designene og dekorene til dørdesign; 15 nye farger er introdusert, alle tilgjengelig i Matt58-tekstur, samt 4 utvalgte farger som nå er tilgjengelige i Naturelle- og Linewood-teksturer for å få frem tredetaljer. Formica Door Collection er inspirert av naturen og introduserer 20 nye tredekorer i mange ulike teksturer, matchet for å passe ethvert tredesign på en utmerket måte.

Formica Groups designsjef for Europa, Nina Bailey, kommenterer: «Den oppdaterte Formica Doors Collection er raffinert og designet for å inneholde de mest egnede og brukbare designene og dekorene til bruk på dører. Kolleksjonen består av hele Formica Colors-tilbudet samt et utvalg av treslag og mønstre. Da vi valgte produktene til dørsortimentet, var vi veldig opptatt av de estetiske egenskapene som en dør bringer til et rom. Dører er ikke bare funksjonelle faste innredninger som avgrenser rom med en inn- og utgang, de er også en viktig del av det generelle interiørdesignet og kan ofte være prikken over i-en for å få frem et skarpt og raffinert utseende.»

Nina undervurderer ikke viktigheten av fargevalg i dørdesign og sier: «Bruk av farger på dører kan ha en enorm innvirkning på det generelle interiøret. Bruk av lyse og pigmenterte toner på dører kan få dem til å skille seg ut som en funksjon i det romlige designet, og kan til og med brukes til å identifisere forskjellige områder og rom for å vise vei. Tilføyelsene av de noe mer mettede og dunkle jordfargetonene kan også få frem et uttrykk, men kanskje på en mindre åpenbar måte ettersom de knytter seg til andre elementer, som for eksempel møbler. Ensfargede dører skaper et rent og ryddig miljø, i tillegg til å kunne generere mindre stress og løfte stemningen.»

Nina sier at «Tre i dørdesign ser ikke bare elegant og vakkert ut med sin subtile kobling til den naturlige verdenen på utsiden: Det gir også en innbydende følelse til rommet, noe som vekker en følelse av positivitet og ro når man går inn i rommet.»

De iboende egenskapene til Formica High Pressure Laminate gjør at Formica® Doors Collection er svært motstandsdyktig mot flekker, støt, riper og fuktighet. Dessuten er det hygienisk og lett å vedlikeholde. Resultatet er en kolleksjon som tilbyr overflater med styrke og holdbarhet for å sikre at dørens skjønnhet forblir intakt over tid, noe som gir en alternativ løsning til malte dører eller dører i tre, finer, kompositt eller PVC.

Utvalget av størrelser gir arkitekter og designere frihet og fleksibilitet til å innlemme en blanding av vanlige og skreddersydde dørstørrelser som dekker behovene i hvert prosjekt. Formica® Doors Collection er like godt egnet til sykehus- og utdanningsmiljøer, der bredere og høyere dører ofte er påkrevd, som til gjestfrihetsmiljøer, kontorer, butikker og boliger.

4 størrelser er tilgjengelig som standard i følgende dimensjoner: 2150x950 mm, 2350x950 mm, 2350x1300 mm, og 3050x1300 mm. Variasjon i størrelse og laminatets allsidighet gjør det også mulig å produsere og matche ytterligere elementer til dørene, som for eksempler møbler og veggkledning, noe som gir et gjennomgående tema i interiøret.