Nye Eurostigen RVS - utfellbare brannstiger med ryggbøyle i diskret design

Dato: 18 Mai 2015

 

Den nye Eurostigen RVS stigen med ryggbøyle tilfredsstiller alle myndighetskrav til sikkerhet og rømningsstiger, samtidig med byggherrens og arkitektens krav til design og utforming.

I veiledningen til TEK 10, Kap. §11-13, 3. ledd står det at byggverk i risikoklasse 1, 2 og 4 kan utgangen være rømningsvindu som har underkant til og med 5,0 m over planert terreng, eller til og med 7,5 m over planert terreng dersom det er atkomst til fastmontert stige med ryggbøyler. Det betyr at myndighetene krever ekstra sikring i form av ryggbøyler over 5 meter (det er også krav til rømningsstige ved balkonger mellom ulike etasjer når høyden er over 5 m). Og ved høyder over 7,5 meter skal det i hovedsak brukes utvendig trapp.

Eurostigen RVS stigen er markedets første utfellbare brannstige med ryggbøyle som er testet og godkjent av TÜV i Tyskland og Sintef i Norge. I likhet med alle Eurostigens brannstiger er RVS stigen produsert i aluminium og alle skruer og beslag er laget i aluminium eller rustfritt stål. RVS stigen er meget diskret da den kun bygger 28 cm i innfelt posisjon og kan leveres ferdig lakkert i valgfri RAL farge. RVS-stigen kan enkelt monteres opp langs eller under vindu, i tillegg til nødvendige utstigningsfasiliteter og håndtak. Ønsker du mer informasjon, en uforpliktende befaring eller hjelp til montering ta kontakt med Grove Knutsen på 22 81 26 00 eller firmapost@groveknutsen.no.

Se mer på eurostigen.no

Link til brosjyre:


Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår