Hvorfor velge tynnplatetak?

Dato: 28 Nov 2017

Stålplater har i flere hundre år blitt brukt for å beskytte alt fra kirker til låver mot hardt vær. Allerede på 1800-tallet ble det lagt flere platetak som fortsatt holder huset trygt den dag i dag. Et material med lengre levetid skal man lete lenge etter.

Det faktum at et tynnplatetak er svært holdbart er en av de viktigste årsakene til at så mange velger det. En annen grunn er den lette vekten som gjør at takkonstruksjonen belastes mindre enn for eksempel ved bruk av takstein. I tillegg kan du resirkulere materialet, uten at det mister sine positive egenskaper. Fra et livssyklusperspektiv er platetaket derfor en stor ressurs i bærekraftig utvikling.

Et tynnplatetak er uorganisk og trekker ikke til seg fuktighet. Det gjør at bruk av plater kan være en god måte å redusere risikoen for fuktskader og mugg. Platene er også nesten helt vedlikeholdsfrie og krever minimalt med innsats, men likevel beskytter det huset år etter år.

Et utmerket valg for deg som ønsker et lett, men slitesterkt, holdbart og bærekraftig material som garantert holder lenge.

Fem fordeler ved å velge tynnplatetak
1. Det kan resirkuleres 100% uten at det ødelegger sine positive egenskaper
2. Det er et uorganisk material og har liten risiko for fuktskader og mugg
3. Det har en lett vekt som er enklere å arbeide med
4. Det krever minimalt med vedlikehold
5. Det har svært lang levetid

Les mer om Plannjas platetak her: http://www.plannja.no/privat-forhandler/produkter/