Hvorfor Elastomer Bitumen på taket?

Dato: 23 Sep 2020

Moderne konstruksjonsmetoder stiller tøffere krav til takmaterialene.
Det må tåle bevegelser i konstruksjonen,temperaturendringer og påkjenninger forårsaket av isdannelse ved lavere temperaturer.

Med effektiv varmeisolasjon er tekkingen utsatt for temperaturforskjeller.
Monteringen som utføres på vinteren skal ikke påvirke kvaliteten på taktekkingen.

KATEPAL takbelegg av elastomer består av ett eller flere lag elastomer bitumen membran. Elastomer Bitumen er produsert av styren-butadien-styren (SBS) elastomer og bitumen bygger rundt en polyester eller glassfiber stamme. Vanntettingsmaterialet til lagene er avgjørende for å holde det værbestandig uavhengig av påkjenningene det utsettes for. Takket være sine gode strekk- og elastiske egenskaper tåler SBS elastomer bitumen høy belastning og bevegelse selv ved veldig lave temperaturer. Det langt bedre enn andre bitumenbaserte værbestandige materialer (oksidert bitumen og APP-modifisert bitumen).

I Finland har mangelen på elastiske egenskaper ved lave temperaturer vært en stor årsak av problemene til flate tak.


Hva er fordelene med Katepal produktene?

Pålitelighet og holdbarhet
I løpet av de siste 30 årene har et område på over 60 millioner kvadratmeter blitt dekket med elastomer bitumen membran i Finland - med gode resultater. Den forventede levetiden av 2-lags taktekking er over 40 år.

Elastisitet og styrke
På grunn av moderne byggemetoder og det nordlige klimaet i Norge, må takmaterialene ha styrke og elastisitet igjennom flere år med temperatursvingninger. SBS elastomer bitumen kombinert med sterk polyester og glassfiberfilt gir takmaterialer overlegen elastisitet og styrke.

2-lags tekking
En 2-lags tekking er et sikkert alternativ, dette minimerer mulige feil og sørger for tette skjøter. Denne typen taktekking er sterk og er opptil 8-12 mm tykk. En 2-lags tekking har forventet levetid på over 40 år. Vår anbefaling til en to-lags tekking er å bruke K-MS 170/4000 som underlag og Tupla til overlag. Da vil man få en sikker og vanntett løsning i over 40 år.

Ytelse ved høye og lave temperaturer
Oppmykningstemperaturen til elastomerbitumen er over +100 ° C, og den beholder sin elastisitet selv ved temperatur ned til -35 ° C. Katepals takprodukter av elastomerbitumen er utviklet for det Finske klimaet, noe som passer meget godt inn fra Sør-Norge til Nord-Norge. Det kan legges selv i ekstrem kulde uten å risikere deres pålitelighet.