Heliuz takpanel – Effektivt og behagelig inneklima

Dato: 15 Aug 2022

Takpaneler gir fantastiske muligheter for å utnytte plass effektivt, ettersom hele arealet kan brukes uten å forstyrre andre installasjoner.

PURMO kombinerer sin mangeårige erfaring i utvikling av overflatevarmesystemer med sin ekspertise innen industrielle og kommersielle varme- og klimaanleggløsninger. Nu kan vi presentere våre to takpanel-system: Heliuz Panel er en effektiv og elegant løsning for kontorbygg, bolig og sykehus, mens Heliuz Strip er det perfekte systemet for bl.a. industrihaller og idrettsanlegg.

Med sitt kompakte og flate format passer takpanelene perfekt inn i alle miljøer og takhimlingssystemer. Et vedlikeholdsfritt system med lang levetid. Og ikke minst, kostnadseffektivt

Forbedret produktivitet takket være et rent og behagelig inneklima

Takpanel gir ikke varme via konveksjon, men ved strålevarme. noe som sikrer et godt inne- og arbeidsmiljø selv i svært store og høye rom. Med kaldt vann produserer det samme systemet skånsom og ressursbesparende avkjøling. I kjølemodus (tilleggsutstyr) strømmer avkjølt vann gjennom panelene, og gjennom naturlig kjølekonveksjon strømmer avkjølt luft langsomt nedover. Takpanel sikrer dermed en konstant, behagelig temperatur uten trekk eller tekniske lyder. Takpanel er derfor også ideelle i rom der lav eksponering for støv er et krav, eller der krevende hygienestandarder må opprettholdes.

«Takpanel skaper de nødvendige forutsetningene for et behagelig og sunt arbeidsmiljø og atmosfære, og er et relevant bidrag til å øke produksjonen i kommersielle og industrielle rom.»

Fleksibilitet i planlegging, implementering og drift

Takket være modulbasert design og lav vekt, kan takpanel oppfylle en rekke krav i kontorer og kommersielle rom. For eksempel i områder med økt varmetap - f.eks. der det er utvendige vinduer eller dører - kan man oppnå tapskompensasjon ved hjelp av takpaneler. Systemet kan også raskt endres eller utvides ved fremtidige ombygginger eller utvidelser av næringsarealer - og dermed bidra til å forme det endrede bruksbehovet.

I tillegg kan det planlegges integrasjon av belysning eller bygningsteknologi som røykvarslere og sprinkleranlegg. Som resultat blir takpanelene en del av et helt romkonsept som overgår luftkjøling (air condition).

Kostnadseffektivitet og investeringssikkerhet

Takpanel-systemer er rimelige og kostnadseffektive, fra den første investeringen til løpende kostnader. Systemene er energieffektive selv i bygninger med høyt tak, noe som gir store besparelser. Modulbasert design, høy fleksibilitet og samspillet med lys- og sikkerhetskonsepter sikrer et høyt nivå av fremtidssikring og investeringssikkerhet for hele systemet.

Hva passer ditt prosjekt best?

Det er enkelt å komme i kontakt med en av våre eksperter

Referanseprosjekter fra Purmo

Arctic Wilderness Lodge

Arctic Wilderness Lodge

Nybygg | Alta | 100 Mnok

Nybygg av hotell/motell som består av en bygning i Alta med 24 leiligheter på...

Kabelvåg nye barnehage og skole

Kabelvåg nye barnehage og skole

Nybygg | Vågan | 261 Mnok

Nybygg av barnehage tilsvarende 4 bygninger i Vågan på 2 etasjer. Selve byggi...